Informaţiile au fost ”injectate” cu succes în creierul maimuţelor

11 12. 2017, 19:00

”Cercetătorii au fost interesaţi întotdeauna de stimularea cortexurilor primare senzoriale pentru implantarea informaţiilor în creier,” afirmă Marc H. Schieber, fizician din cadrul Universităţii Rochester. Conform DailyAccord, în cadrul experimentului maimuţele au fost antrenate iniţial să realizeze anumite sarcini în care asociau anumite instrucţiuni vizuale cu o anumită mişcare.

Testele au început prin amplasarea unui mâner într-o poziţie centrală. Atunci când primeau un semnal luminos, manipulau obiectul asociat luminii. În momentul în care luminile erau activate, maimuţele primeau un nivel scăzut de stimulare electrică, insuficientă pentru obţinerea unui răspuns al cortexului premotor, zonă care nu este asociată cu percepţia. Un punct diferit de stimulare cerebrală a fost asociat cu câte una dintre cele patru lumini şi mişcări. Treptat, luminile au fost îndepărtate însă maimuţele au continuat să realizeze mişcările corecte. Acestea au învăţat să asocieze senzaţia dintro- anumită zonă a cortexului premotor cu o anumită mişcare. 

Specialiştii susţin că experimentul va ajuta la dezvoltarea interfeţelor creier-computer şi în cele din urmă a neuroproteticii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Există un ”ochi al minţii”. Creierul are un proces care i-a surprins pe oamenii de ştiinţă şi poate explica unele aspecte inedite cu privire la cel mai complex organ
 
A fost descoperită proteina din centrul de creare al amintirilor
 
Hipertimesia, condiţia rară care îţi dă o superputere pe care unii o consideră un blestem
 
Cercetătorii în fizică cuantică au ajuns la o concluzie uimitoare: conştiinţa umană există dinaintea naşterii