Prima ploaie de meteoriţi artificială va fi realizată în Japonia

26 11. 2017, 18:30

This browser does not support the video element.

Prin intermediul sateliţilor miniaturali care lansează bile din aliaje, spectacolul va putea fi creat artificial în orice parte de pe Pământ.  NewAtlas notează că aceasta ar putea fi o modalitate bună de reciclare a deşeurilor cosmice care devin din ce în ce mai dese.

Aceste deşeuri fie sunt absorbite de gravitaţia unor planete gigantice precum Jupiter sau intră în amosfera Pământuui, unde ard şi produc ploi de meteoriţi în anumite perioade care pot fi prezise anual. 

Sky Canvas, din cadrul companiei japoneze ALE, doreşte să creeze meteoriţi artificiali. Mai mulţi minisateliţi vor fi amplasaţi pe o orbită sincronizată cu cea a Soarelui şi va fi amplasat la un unghi în care să se afle în acelaşi punct de pe Pământ, indiferent de rotaţia planetei. 

Pentru a recrea emisiile de plasmă care se produc în momentul intrării unui meteorit în atmosferă, satelitul va deţine 300 de bile din aliaje. Materialele din care sunt realizate bilele sunt secrete, însă pot crea lumini cu diferite culori atunci când ard în atmosferă. 

Sistemul va fi testat în 2019, la mijlocul anului spectacolul va fi realizat deasupra oraşului Hiroshima din Japonia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ploaia de meteori Orionide, al doilea fenomen astronomic produs de cometa Halley, va avea loc în acest weekend. Cum le puteţi vedea?
 
Ploaia de meteoriţi Lyride va putea fi admirată pe cerul României în acest sfârşit de săptămână
 
Eveniment astronomic IMPORTANT în această noapte. Cum puteţi vedea Orionidele?
 
O misterioasă ploaie de meteoriţi va avea loc în acest weekend