Cine a fost primul: oul sau remediul pentru cancer? Japonezii au modificat genetic găinile pentru a depune ouă care vor trata cancerul

12 10. 2017, 09:08

Conform lui Yomiuri Schimbun, proteina descoperită în aceste ouă miraculoase este interferon beta, substanţă produsă de celulele mamiferelor (beta-1a) şi de către bacteria E-coli modificată (beta-1b). IFL Science relatează că ar putea fi utilizată pentru tratarea sclerozei multiple, iar injecţiile cu această proteină pot reduce rata recurenţei cu 30%. 

Deşi dovezile sunt relativ recente, există indicii care sugerează că interferonul beta ar putea fi utilizat pentru oprirea proliferării celulelor canceroase. Deoarece proteina poate fi utilizată în diferite scopuri farmaceutice este deseori căutată de către fabricanţii de medicamente care o vând la preţuri mari. 

În prezent, în Japonia preţul câtorva micrograme din medicament costă 888$. Cercetătorii din cadrul National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) au dorit să dezvolte o nouă metodă de producere a proteinei

Primul pas a fost introducerea interferonului care ajută la producerea genelor în celulă din spermatozoidul păsărilor. Apoi au fertilizat gâinile cu spermatozoizii modificaţi. Astfel că au produşi pui care moşteneau gena. Ajunse la maturitate, aceste găini depun ouă care conţin interferon beta. Conform raportului, găinile produc aceste ouă zilnic. Costul medicamentului fiind redus astfel la 50%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Simptomele unuia dintre cele mai agresive tipuri de cancer
 
Nouă simptome ale cancerului pe care nu trebuie să le ignori
 
Vegetarienii scapa de cancer
 
Cum poate fi prevenit cancerul şi care sunt cele mai întâlnite mituri despre boală. ”Mai mult de 50 la sută din cancere pot fi prevenite”