Home » Știință » Un singur vaccin ne poate scăpa de toate problemele dentare

Un singur vaccin ne poate scăpa de toate problemele dentare

Un singur vaccin ne poate scăpa de toate problemele dentare
Publicat: 24.09.2017
Vizitele regulate la dentist sunt o parte importantă din menţinerea unei sănătăţi dentare bune. Dar în viitor acest aspect ar putea fi obţinut doar prin intermediul unui vaccin

Cercetătorii din cadrul Institutului de Virologie Wuhan din China lucrează la dezvoltarea unui vaccin care poate preveni apariţia cariilor dentare, informează Science Alert. 

Condus de către cercetătorul Yan Huimin, în cadrul studiului a avut loc testarea unei fuziuni a unor proteine care pot preveni dezvoltarea cariilor dentare. Cariile sunt provocate de bacteria Streptococcus mutans. În studiile anterioare, cercetătorii chinezi au încercat să protejeze dinţii de apariţia cariilor prin dezvoltarea KFD2-rPAc. În cadrul testelor de laborator în care au fost utilizaţi cobai, un vaccin ce conţine această fuziune a fost administrat prin intermediul cavităţilor nazale. 

Atunci când le-a fost administrat vaccinul, eficienţa profilactică în cazul şoarecilor fără carii a crescut la 64,2%, iar în cazul şoarecilor cu carii vaccinul a produs un efect terapeutic de 53,9%. 

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cariile dentare rămân una dintre probeleme majore ale ţărilor industrializate, în ciuda dezvoltării metodelor de prevenţie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase