Conform unui nou studiu, coliziunea nu va avea loc în următorul milion de ani. Cercetătorii sugerează că gravitaţia lui Cressida provoacă deformarea unuia dintre inelele lui Uranus, fapt ce creşte riscul coliziunii cu o altă Lună a planetei.
Cressida a fost descoperită de către sonda Voyager 2 în 1986, relatează Mail Online. Luna care are un diametru de 82 de kilometri este, conform NASA, una dintre Lunile care orbitează în apropierea lui Uranus.
Cressida este una dintre cei 10 sateliţi naturali ai lui Uranus descoperiţi de către Voyager. Studiul realizat de cercetătorii din cadrul Universităţii din Idaho a determinat că masa şi compoziţia lui Cressida o vor transpune pe o traiectorie de coliziune. Cercetătorii consideră că gravitaţia Lunii provoacă deformarea unuia dintre inele lui Uranus, denumit Eta.
Conform analizelor, Cressida are o masă poroasă, densitatea sa fiind constituită 86% din apă. Astfel, a fost determinat că în următorul milion de ani Cressida se va ciocni cu Desdemona, o Lună care orbitează la 900 de kilometri de Cressida.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: