În total, nava, propulsată de o rachetă reutilizabilă de tipul Falcon 9 a avut o încărcătură de aproape 3.000 de kilograme şi aşa cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii, părţile reutilizabile ale rachetei au aterizat înapoi la Cape Canaveral, de unde a şi fost lansată, scrie Daily Mail.
Nava a decolat luni şi va ajunge miercuri pe Staţia Spaţială Internaţională.
Lansarea a fost un succes, bucurându-se de vreme bună, după cum menţionează şi Dan Hartman, manager NASA în cadrul programului staţiei spaţiale: „vreme superbă, lansare spectaculoasă”.
Este a 14-a aterizare cu succes a rachetelor companiei SpaceX şi a şasea pe X-ul care reprezintă punctul de aterizare de la Cape Canaveral Air Force Station.
Printre cele trimise se află şi 20 de şoareci care vor face parte din studiul care priveşte problemele de vederee pe care le suferă unii astronauţi de sex masculin. Se va studia presiunea din ochii animalelor şi mişcările fluidelor din creier. De asemenea, studiul poate explica de ce femeile nu se confruntă cu această problemă.
Dragon, aşa cum se numeşte nava, are şi un instrument de măsurare a radiaţiilor cosmice.
Mai mult decât atât, cargo-ul transportă şi proteine cristalizate, care, studiate în condiţii de imponderabilitate, pot scoate la iveală detalii despre boala Parkinson.
Dragon este singura navă spaţială a SpaceX care este capabilă să se întoarcă înapoi pe Terra cu obiecte de pe Staţia Spaţială Internaţională.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Reuşită istorică a Space X: Racheta reutilizabilă Falcon 9 a aterizat cu succes pe pământ
UPDATE Space X a intrat în istorie prin lansarea primei rachete Falcon 9 utilizată anterior