Home » Știință » Singurătatea şi izolarea socială pot provoca moartea mult mai rapid decât obezitatea

Singurătatea şi izolarea socială pot provoca moartea mult mai rapid decât obezitatea

Singurătatea şi izolarea socială pot provoca moartea mult mai rapid decât obezitatea
Publicat: 10.08.2017
Deşi oamenii pot interacţiona mult mai uşor în prezent, datorită noilor tehnologii, multe persoane din lume se confruntă cu ,,epidemia singurătăţii''.

O nouă cercetare sugerează că această izolare socială este o ameninţare la adresa sănătăţii publice, provocând o rată a mortalităţii mult mai mare decât obezitatea, informează IFL Science.  În viitor, problema s-ar putea agrava din cauza numărului scăzut de copii per familie, a declinului mariajelor şi a îmbătrânirii populaţiei. 

,,Să fii conectat din punct de vedere social cu alte persoane este necesar atât pentru starea de bine, cât şi pentru supravieţuire. Exemplele extreme sunt cele ale copiilor cărora le lipseşte contactul uman şi deseori mor. Deseori izolarea socială şi singurătatea au fost utilizate ca forme de pedeapsă,” a declarat Julianne Holt-Lunstad, profesoară din cadrul  Universităţii Berigham Young. 

Cercetătorii au utilizat informaţii din studii anterioare pentru a realiza o meta-analiză. În cele 148 de studii au fost implicaţi peste 300.000 de participanţi din SUA, în timp ce într-o altă analiză au fost analizate 70 de studii la care au participat peste 3,4 milioane de persoane din America de Nord, Europa, Asia şi Australia. 

Experţii au concluzionat că izolarea socială şi singurătatea pot produce moartea prematură. De asemenea, au descoperit că persoanele cu conexiuni sociale puternice îşi pot reduce riscul mortalităţii cu 50 de procente. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase