Home » Știință » Sonda Spaţială New Horizons va rezolva un mister de la marginea sistemului nostru solar. ”Poate însemna o descoperire în premieră”

Sonda Spaţială New Horizons va rezolva un mister de la marginea sistemului nostru solar. ”Poate însemna o descoperire în premieră”

Publicat: 09.08.2017
În mai puţin de doi ani, sonda spaţială New Horizons va ajunge lângă un obiect aflat mai departe de noi cu 1,5 miliarde de kilometri decât se află Pluto. Obiectul, MU69, este un corp ceresc enigmatic aflat în centura Kuiper.

Datorită observaţiilor obţinute cu ajutorul telescopului, se cunosc câteva lucruri despre acest obiect, dar detaliile nu se cunosc, scrie Popular Science.

NASA a prezentat două ilustraţii ale obiectului bazate pe datele culese până acum. Aceştia sunt de părere că obiectul are în jur de 30 de kilometri, dar forma a ridicat unele întrebări. Deşi datele indică faptul că ar fi un singur obiect oval, există o şansă ca MU69 să fie de fapt două obiecte foarte apropiate unul de celălalt.

Credit: NASA

Alan Stern, investigatorul principal de la New Horizons, a precizat că „noua descoperire este spectaculoasă. Forma lui MU69 este interesantă şi poate însemna încă o descoperire în premieră pentru New Horizons, un obiect binar în Centura Kuiper”.

Sonda va ajunge lângă obiect pe 1 ianuarie 2019, iar până atunci cercetătorii vor mai aduna informaţii în legătură cu obiectul ceresc.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase