O nouă explicaţie poate rezolva misterul experienţelor extracorporale

28 07. 2017, 00:05

Lipsa aceasta de conexiune apare atunci când urechile pacientului, sau sistemul auditiv al acestuia, suferă o afecţiune, precum o infecţie a nervului de lângă timpan, scrie Daily Mail.

Ideea nu este una nouă, dar echipa de neurosavanţi de la Aix-Marseille Université este prima care a verificat experimental această teorie.

Pentru a investiga subiectul, autorul principal al acestui studiu, Christophe Lopez, a colaborat cu un expert în sistemul vestibular, Maya Elzière.

Cei doi au analizat 210 dintre pacienţii Mayei Elzière, toţi fiind trataţi de ameţeli rezultate în urma tulburărilor la nivelul auditiv. De asemenea, au monitorizat alte 210 de persoane, care se potrivesc la vârstă şi sex cu primii, dar care nu au avut astfel de afecţiuni.

Prima dată, cercetătorii au descoperit că majoritatea pacienţilor cu ameţeli au fost diagnosticaţi după ce au avut simptome ale depresiei, anxietăţii şi, mai important, senzaţii de depersonalizare, pe care doctorii le-au asociat cu tulburările vestibulare.

Dintre aceşti pacienţi cu ameţeli, 29 (14%) susţin că au avut experienţe extracorporale. În ceea ce priveşte grupul de control, 10 (5%) susţin acelaşi lucru. Cei 10 nu au avut ameţeli şi nu au suferit de tulburări vestibulare, dar toţi au suferit de depersonalizare asociată depresiei.

Aşadar, echipa a ajuns la concluzia că deşi depresia şi sentimentul de depersonalizare poate fi un factor declanşator, problemele legate de sistemul auditiv sporeşte considerabil şansa apariţiei experienţei extracorporale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misterul experienţelor extracorporale – cum explică ştiinţa călătoriile în afara corpului

Cum puteţi avea o experienţă extracorporală, prin câteva tehnici simple

Incredibilul caz de perceptie extrasenzoriala – Doris Bither

Ce se intampla in momentul mortii?