O studentă din Singapore a inventat berea ce conţine probiotice şi ajută la întărirea imunităţii
Ideea de a crea o băutură fără alcool i-a venit tinerei studente, Alcine Chan, în vârstă de 22 de ani, în anul patru de facultate. Alcine Chan a atras atenţia asupra faptului că majoritatea băuturilor probiotice conţin produse lactate şi de aceea persoanele care nu tolerează lactoza sau au alergii la proteine trebuie să evite consumul lor. Tânăra recunoaşte că adăugarea probioticilor în bere este «un truc destul de complicat», întrucât respectiva băutură conţine acid de hamei, care împiedică la menţinerea şi dezvoltarea bacteriilor bune, notează Rador.
Chan a efectuat experimente cu cinci tipuri de tulpine şi a obţinut succes cu Lactobacillus paracasei. În varianta finală, «berea utilă» conţine un miliard de probiotice la o cantitate de 100 de mililitri, iar cantitatea de alcool este de 3,5 %. Procesul de fermentare a acestei beri durează o lună. Chan şi profesorul care conducere acest studiu Liu Shao Quan intenţionează să patenteze acest produs. O companie japoneză s-a oferit deja să finanţeze proiectul inedit şi să patenteze berea.