Home » Știință » Semnalele radio ”misterioase” provenite de la o stea aflată la 11 ani lumină de Pământ îi contrariază pe cercetători

Semnalele radio ”misterioase” provenite de la o stea aflată la 11 ani lumină de Pământ îi contrariază pe cercetători

Semnalele radio ”misterioase” provenite de la o stea aflată la 11 ani lumină de Pământ îi contrariază pe cercetători
Publicat: 18.07.2017
O stea localizată la 11 ani lumină de Pământ trasnmite semnale radio ''stranii'' care îi contrariază pe cercetători.

Semnalele misterioase provin de la Ross 128, o stea pitică neexplorată, informează Mail Online. Cercetătorii sugerează că semnalele apar ”aproape periodic”, sugerând că sunt necesare investigaţii viitoare pentru descoperirea sursei exacte. 

Semnalele radio au fost detectate prin intermediul Observatorului Arecibo, un telescop imens din Puerto Rico. Profesorul Abel Mendez, astrobiolog din cadrul Universităţii din Puerto Rico a afirmat că semnalele nu au fost transmise de extratereştri, însă nu exclude această posibilitate. 

El sugerează că semnalele ar putea fi transmise de un satelit care orbitează în jurul stelei şi blochează câmpul vizual al telescopului. ,,Câmpul vizual al lui Arecibo nu este foarte larg, aşadar există posibilitatea ca un anumit obiect aflat în faţa stelei să transmită semnalele radio,” a declarat Mendez.  Pe blogul său personal Mendez a declarat că ,,nu am observat niciun obiect care să poată emite semnale radio la un nivel atât de ridicat”.

O altă ipoteză sugerează că semnalele ar putea proveni de la furtunile stelare, o explozie de energie ce provine de pe suprafaţa stelei.  Acest tip de explozii pot călători cu viteza luminii şi emit semnale radio puternice care distrug sateliţii de comunicare de pe Pământ. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase