Home » Știință » ”Calea Lactee” a mărilor este un fenomen pe cât de fascinant, pe atât de straniu. Nimeni nu a putut să-l explice – FOTO

”Calea Lactee” a mărilor este un fenomen pe cât de fascinant, pe atât de straniu. Nimeni nu a putut să-l explice – FOTO

Publicat: 11.06.2017
Prima menţiune a fenomenului prin care marea este luminoasă a apărut în romanul „20.000 de leghe sub mări” de Jules Verne în 1870 şi de atunci mulţi cercetători au încercat, fără succes absolut, să explice fenomenul.

Prima înregistrare modernă a fost făcută în 1995 de S.S. Lima, un vas de marfă britanic aflat în Oceanul Indian. În jurnalul de bord se susţine că „echipajul era înconjurat de o apă luminoasă care „părea să acopere toată marea, de la orizont la orizont”, relatează Curiosity.

De asemenea, ştiind că vasului i-a luat şase ore să străbată această porţiune luminoasă, scena a fost cu adevărat stranie.

În 2005, savantul Steven Miller de la Naval Research Laboratory a condus echipa care a produs primele imagini cu o zonă luminoasă. Aceştia au descoperit că se întinde pe o suprafaţă incredibilă de 15.000 de kilometri pătraţi, jumătate din suprafaţa Republicii Moldova (imaginea de mai jos).

Credit: Steven Miller

Miller a precizat că „circumstanţele care duc la formarea acestui fenomen sunt necunoscute. Chiar şi sursa emisiei de lumină este dezbătută”.

Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea că originea luminii este reprezentată de colonii imense de bacterii bioluminiscente.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fenomen inexplicabil pe o plajă din California. Mii de peşti au murit şi nimeni nu ştie de ce (VIDEO)

Fantomele abisului: a fost descoperit peştele care trăieşte la cea mai mare adâncime în ocean (VIDEO)

Piramida gigantică, descoperită pe fundul oceanului. Vânătorii de extratereştrii consideră că au găsit o nouă bază marţiană

Ce sunt misterioasele globuri de lumină ce preced cutremurele? Misterul a fost descifrat (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase