Scaunul cu ,,gravitaţie zero” şi iaurtul cu aloe vera printre produsele din cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara
Printre cei prezenţi la Salonului de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” din Timişoara se numără şi două studente de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, care au realizat mai multe preparate inedite: un iaurt cu aloe vera, praline cu nuci verzi, un jeleu natural din flori de salcâm şi o băutură obţinută din miere.
“Iaurtul cu aloe vera este un produs funcţional, benefic organismului, ajută la îmbunătăţirea digestiei. Iar ciocolata este un sortiment raw vegan nou, obţinut pe bază de adaos de nuci verzi, ulei din sâmburi de coacăz negru şi ca îndulcitor natural am ales utilizarea siropul de arţar. Faţă de ciocolata din comerţ, este mult mai sănătoasă, pentru că am înlocuit zahărul cu sirop de arţar, am utilizat nucile verzi, tolerate de diabetici”, a afirmat Adelia Selagi, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor.