Home » Știință » Un mister astronomic, vechi de peste 40 de ani, a fost rezolvat cu ajutorul unei soluţii simple

Un mister astronomic, vechi de peste 40 de ani, a fost rezolvat cu ajutorul unei soluţii simple

Un mister astronomic, vechi de peste 40 de ani, a fost rezolvat cu ajutorul unei soluţii simple
Publicat: 27.05.2017
Astronomii au prezentat o nouă teorie ce ar putea explica prezenţa misterioasă a antimateriei din mijlocul Căii Lactee. Studiul sugerează că un anumit tip de supernovă ar putea genera particulele inexplicabile anterior.

Până în prezent, cercetătorii au reuşit să descopere răspunsul pentru unele dintre cele mai mari mistere ale universului, însă încă există multe fenomene pe care aceştia nu le pot explica, informează Futurism

O nouă cercetare realizată de astronomi ar putea rezolva un alt mister al universului: prezenţa inexplicabilă a antimateriei în Calea Lactee. Antimateria este materie încărcată electric cu particule inversate. De exemplu, electronul unei antiparticule este de fapt un pozitron, în timp ce protonul unei antiparticule este un antiproton. Atunci când o particulă de materie intră în contact cu antimateria este eliberată o explozie de energie prin care sunt anihilate ambele tipuri de particule. 

În urmă cu 40 de ani, cercetătorii au detectat razele gamma ce sugerează că 10 la puterea 43 de pozitroni sunt anihilaţi în Calea Lactee în fiecare secundă. După cum afirmă Roland Crocker, astrofizician: ,,originea acestor pozitroni este un mister al astrofizicii vechi de 40 de ani.”

Însă acest mister ar putea fi explicat în prezent. Crocker sugerează că pozitronii ar putea proveni dintr-un anumit tip de supernovă. El  sugerează că supernovele întunecate cunoscute cu denumirea de SN 1991bg propagă pozitronii inexplicabili. 

De asemenea, pozitronii se află în interiorul Căii Lactee deoarece supernovele SN 1991bg apar în vecinătăţile galactice ale stelelor vechi de peste 3 miliarde de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase