Încearcă extratereştrii să ne contacteze? Ultimele explozii de unde radio i-au UIMIT pe cercetători

14 05. 2017, 09:00

În ultimii doi ani, astronomii au utilizat telescoape pentru a descoperi sursa undelor radio, relatează Mail Online. Cercetătorii din Olanda au detectat unda radio FRB 150215 (,,fast radio bursts”) în 2015, din acel moment au încercat să-i afle sursa. 

Emily Petroff, principalul cercetător, a declarat: ,,Am petrecut mult timp, utilizând mai multe tipuri de telscoape pentru a descoperi detalii asociate fenomenului. În prezent, încercăm să aflăm care este sursa exploziilor de FRB-urilor.”

Misterul constă în fenomenul care ar putea produce o explozie atât de rapidă. Unele persoane au speculat că ar fi putut fi create fie de coliziunea unor planete sau semnale extraterestre. Până în prezent, au fost detectate 22 de explozii ale FRB-urilor, dar cercetătorii susţin că ar putea exista peste 2.000 în întregul univers.

Deşi astronomii reuşesc, în general, să detecteze sursa undelor radio cu ajutorul telescoapelor, ultima explozie i-a uimit pe cercetătorii olandezi.  ,,Explozia a fost urmărită cu 11 telescoape, însă nu a fost detectată nicio urmă de raze X, gamma sau emisii de neutrin,” scrie echipa în studiu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

O mare descoperire indică prezenţa extratereştrilor. ”Sunt transmisii extraterestre”
 
Originea undelor radio misterioase a fost descoperită şi poate rezolva unul dintre cele mai mari mistere ale Universului
 
Explozii stranii ale undelor radio îi bulversează pe astronomi
 
Un grup de cercetători sud-africani a făcut o descoperire INEDITĂ într-o regiune îndepărtată din Univers