Subsecţiunea telescopului James Webb, prescurtată OTIS (Optical Telescope Element and Integrated Science), include două instrumente europene realizate cu ajutorul Airbus. Spectograful cu infraroşu apropiat (NIRSec) şi instrumentul cu infraroşu mijlociu (MRI) au fost construite cu ajutorul Airbus.
NIRSpec cântăreşte aproximativ 200 de kilograme şi poate detecta radiaţii ce provin din galaxii îndepărtate. După ce va fi lansat, NIRSpec, cunoscut şi cu denumirea de ,,super-ochiul,” va opera la o temperatură de -238 de grade Celsius.
MIRI este un instrument alcătuit dintr-o cameră, un spectograf şi un coronograf pentru unde infraroşii mijlocii. Cu ajutorul lui, telescopul va putea analiza porţiuni acoperite de norii de praf.
,,Acesta este un pas uimitor pentru telescopul spaţial James Webb. Telescopul va putea studia universul primordial şi formarea stelelor din spatele norilor de praf,” a declarat Nicolas Chamussy, directorul Space Systems.
NASA, ESA şi Agenţia Spaţială Canadiană colaborează pentru dezvoltarea telescopului spaţial. După lansarea din 2018, de pe platforma din Kourou, Europa, James Webb va fi cel mai mare telescop astronomic din spaţiu.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: