Magneziul este un oligoelement implicat în aproximativ 300 de procese ale corpului, procese care asigură creşterea şi dezvoltarea armonioasă, contribuie la păstrarea unei inimi sănătoase şi avantajează un ritm cardiac normal. Mai mult decât atât, magneziul este foarte important pentru sistemul osos, întrucât jumătate din întreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase, ceea ce le asigură o dezvoltare eficientă. La nivelul sistemului digestiv, acesta contribuie la eliminarea senzaţiei de balonare şi disconfort abdominal. De asemenea, are un rol important în procesul natural de detoxifiere a organismului, scrie Gândul.
O carenţă de magneziu poate provoaca dureri de cap, crampe stomacale sau dureri musculare. Deficitul de magneziu afectează şi sistemul nervos central, putând provoca stări de anxietate, nervozitate şi un comportament agitat. E de preferat introducerea în dietă a unor alimente bogate în magneziu, precum nucile, cerealele integrale, seminţele de dovleac, seminţele de floarea-soarelui, migdalele, fisticul, avocado, kiwi-ul, bananele, smochinele, portocalele, caisele deshidratate, fasolea, mazărea.
Vitamina B6 este numită şi piridoxină şi face parte din complexul de vitamine B. Majoritatea categoriilor de molecule din corpul omenesc depind de vitamina B6 (aminoacizii şi acizii nucleici – elemente indispensabile pentru formarea celulelor).
Citeşte continuarea în Gândul!