Regula de cinci secunde aplicată mâncării scăpate pe jos este sigură, susţine un expert
Profesorul Anthony Hilton din cadrul Universităţii Aston a afirmat că deşi aceste bucăţi de mâncare nu sunt complet fără niciun risc, mai pot fi consumate dacă au fost pe jos pentru o perioadă scurtă, conform Independent.
Acesta afirmă: ,,Consumul alimentelor care au stat câteva momente pe podea nu este lipsit de riscuri. Desigur alimentele care sunt vizibil acoperite de un strat de mizerie nu ar trebui mâncate, dar cele scăpate pe podeaua din casă nu ar trebui să conţină bacterii dăunătoare. Nu spun că bacteriile nu pot fi transferate de pe podea pe mâncare. Însă cercetarea noastră a demonstrat că tipul de podea şi de mâncare, precum şi perioada pe care alimentul o petrece pe jos au un impact diferit asupra numărului de bacterii care pot fi transferate,” a afirmat profesorul.
În cadrul unui sondaj în care au fost implicate 2.000 de persoane doar 79% au recunoscut că ridică mâncare după ce cade pe jos şi o mănâncă.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: