Hormonul, numit kisspeptin, activează dorinţele reproducătoare, fiind legat de senzaţia de excitare. Experţii consideră că acesta este responsabil pentru apetitul sexual crescut al tinerilor.
Cercetătorii de la Inperial College din Londra au descoperit că prin injectarea kissoeotinului pot fi activaţi compuşii din creier care apar în momentul în care oamenii se simt excitaţi. Ei consideră că pilulele care conţin hormonul ar putea fi utilizate în viitor pentru tratarea problemelor sexuale provocate de disfuncţii psihologice, potrivit Telegraph.
,,Majoritatea cercetărilor şi a tratamentelor utilizate pentru tratarea infertilităţii s-au bazat pe factorii biologici care ar putea împiedica cuplurile să aibă copii în mod natural. Desigur aceştia joacă un rol important, dar rolul jucat de creier şi starea psihică este la fel de important,” spune Waljit Dhillo, autorul studiului.
Kisspeptinul este un hormon care apare în mod natural şi stimulează eliberarea hormonilor reproductivi din organism, acesta apare în timpul pubertăţii. În cadrul studiului au fost implicaţi 29 de bărbaţi tineri heterosexuali cărora le-a fost injectat hormonul, iar mai apoi le-au fost prezentate imagini cu persoane în ipostaze romantice şi sexuale, dar şi imagini care nu conţineau nicio persoană.
Scanările creierului au prezentant o creştere a activităţii în regiunea creierului corelată cu dorinţa sexuală şi excitarea. Acelaşi efect nu a fost observat când voluntarii au privit imagini fără persoane.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: