Constatare REVOLUŢIONARĂ! Un medicament dezvoltat pentru Alzheimer poate repara găurile dinţilor fără a mai fi nevoie de plombe
Un nou medicament creat iniţial pentru tratarea Alzheimer-ului ar putea reduce sau chiar elimina plombarea. Noua terapie funcţionează prin stimularea celulelor stem, care în cele din urmă ar umple cavităţile cu dentină naturală, materialul calcifiat care protejează centrul dintelui, notează Sekeer.
Conform noii cercetări realizată în cadrul Colegiului King’s din Londra, procesul ar putea înlocui utilizarea substanţelor de umplere sintetice, pe care dentiştii le utilizează în mod normal pentru umplerea găurilor din dinte. Procesul natural al corpului de producere a dentinei este realizat pentru protejarea ţesutul din dinte. Prin accelerarea producţiei de dentină prin intermediul celulelor stem, medicamentul ar putea repara chiar şi găurile mari din dinţi, prin intermediul ţesutului natural al corpului.
Procedura este mult mai simplă şi mai puţin dureroasă. Tratamentul este aplicat prin utilizarea unor bureţi din colagen care sunt introduşi în spărtură. Bureţii biodegradabili conţin un medicament care stimulează regenerarea celulelor stem şi producerea dentinei. În acest timp, dintele se umple singur fără a fi nevoie de utilizarea frezei.
Medicamentul a fost deja utilizat în testele clinice pentru probeleme stomatologice, cât şi pentru tratarea afecţiunii Alzheimer.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: