Pentru cele mai sofisticate procese precum atenţia, percepţia, procesul de decizie şi de asumare a riscurilor, creierul începe ajungă la maturitate abia în a patra decadă. Atât în Marea Britanie cât şi în Statele Unite ale Americii ,,maturitatea” unei persoane este un factor cheie în ceea ce priveşte anchetarea unei persoane.
În cadrul unui raport al House of Common Select Committee a fost recomandat ca ,,tinerii adulţi” cu vârste între 18 şi 25 de ani să fie trataţi diferit faţă de criminalii mai învârstă. Raportul sugerează că majoritatea tinerilor implicaţi în crime se opresc la vârsta de 25 de ani.
Una dintre cele mai mari dificultăţi pentru stabilirea momentului în care creierul este matur este descoperirea unui om al cărui creier a ajuns la maturitate. Schimbarea cheie care apare din adolescenţă până la vârsta de 20 şi de 30 de ani este subţierea materiei cenuşie şi îngroşarea substanţei albe.
Creşterea substanţei albe reprezintă creşterea conectivităţii dintre regiunile diferite ale creierului. Partea creierului care continuă să se dezvolte este cortexul prefrontal. Această zonă a creierului localizată în partea frontală a capului este implicată în activarea unor factori importanţi precum atenţia, planificarea, luarea deciziilor, controlul, gândirea logică, dezvoltarea personalităţii şi memoria pe termen scurt.
Sursa: Mail Online
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: