Tirul transparent
În fiecare an, o mulţime de oameni sunt răniţi sau îşi pierd viaţa în urma accidentelor de maşină, iar multe astfel de eveninemte nefaste au loc din cauza faptului că vizibilitatea este blocată de către vehiculele masive, precum camioanele sau tirurile. Pentru ca acest lucru să fie evitat, Samsung şi agenţia de publicitate Leo Burnett au creat un sistem inovativ care să asigure securitatea şoferilor, şi anume unul care să înfăţişeze pe un ecran aflat pe spatele tirului ceea ce se află în faţa şi în lateralul său.
Scooter-ul Hoverboard
Scooter-ul care se auto-echilibrează, cunoscut sub denumirea de hoverboard, cu toate că nu planează este, de departe, cea mai inovativă apariţie a anului. Odată ce te poziţionezi deasupra lui, acesta foloseşte două giroscoape electrice pentru a crea un echilibru automat, permiţându-le celor ce îl folosesc să circule cu viteză înainte, înapoi şi în jurul unui lucru.
Sursa: ytimg
Hologramele Microsoft
Dacă în cazul celorlalte holograme era evocat un univers paralel, în cazul celor create de Microsoft realitatea este cuvântul de ordine. Imaginaţi-vă împătimiţi ai jocurilor video aparându-şi casa în faţa unor invazii ale unor roboţi sau ingineri care manipulează modele 3D.
Acum, aceste holograme sunt folosite de către NASA pentru a imita suprafaţa planetei Marte şi de către studenţii de la medicină, care realizează disecţii virtuale cu ajutorul acestora.
Sursa: Microsoft
Tigaia care te învaţă să găteşti
Cât de fierbinte trebuie să fie tigaia? Când ştim că este gata mâncarea? Dacă ai de gătit un fel sofisticat, şansele de a îţi pune aceste întrebări sunt mari, dar tigaia inteligentă îţi poate răspunde la aceste întrebări. După ce alegi o reţetă din cadrul unei aplicaţii de pe smartphone, tigaia foloseşte bluethoot-ul şi un senzor special de căldură care oferă instrucţiuni în timp real pe ecranul smartphone-ului.
Sursa: Panintelligent
Cartea care filtrează apa
Aproximativ 663 de milioane de oameni de pe întreg globul nu au acces la apă potabilă, iar cauza este reprezentată de faptul că filtrarea acesteia este un procedeu complicat şi costisitor. Acum, însă, a fost inventată o carte care filtrează apa, distrugând 99% din bacterii.
Sursa: edrinkingpaper
Pastele care îţi dau putere
Banza, prescurtarea de la garbanzo pasta, are o cantitate dublă de proteine faţă de cea existentă în mod normal şi de 4 ori mai mult decât în cazul pastelor tradiţionale. De asemenea, nu conţine gluten. Brian Rudolph, cel care a realizat acest demers, intenţionează ca în viitor să facă acelaşi lucru şi în cazul pizzei şi al cerealelor.
Sursa: eatbanza
Vacuum-ul din mijlocul oceanului
În mijlocul Oceanului Pacific, există o abundenţă a deşeurilor şi formează o suprafaţă mai mare decât cea a Texasului şi, ceea ce este şi mai îngrijorător, se află într-o continuă creştere. Procesul de înlăturare este unul costisitor şi care necesită mult timp dar, cu toate acestea, Proiectul de Curăţare a Oceanului a propus poziţionarea unui obiect plutitor cu o dimensiune de 100 km care foloseşte curentul natural pentru a colecta deşeurile. Operaţiunea de colectare a deşeurilor va începe în anul 2020 şi în 10 ani este capabilă să reducă depozitele de deşeuri cu 42%.
Mingea care îi ajută pe copii să numere
Creată de către Many, o firmă de consultanţă digitală din New York, Hackball încearcă să îi ajute pe copii să înveţe să numere. Aceasta funcţionează alături de o aplicaţie existentă pe telefonul mobil, permiţându-le utilizatorilor să programeze momentul în care acesta se va lumina şi când va trebui ca acest lucru să se oprească.
Detectorul personal de poluare
Această invenţie este valoroasă pentru că ne ajută să ne dăm seama cât de poluat este aerul pe care îl respirăm, iar acest dispozitiv foloseşte senzori ce evaluează atmosfera, studiind temperatura, praful, gazele de eşapament şi razele ultraviolete.
Aplicaţia care îţi încuie uşa
Această aplicaţie este o binecuvântare pentru cei care uită să încuie uşa sau pentru cei care se gândesc în permanenţă dacă au încuiat sau nu uşa. Mai mult, aceasta înregistrează cine a intrat şi cine a părăsit casa în timpul în care lipseşti.
Cip-ul care previne durerile de spate
De fiecare dată când te apleci sau când ai dificultăţi locomotorii, acesta va începe să vibreze, înlăturând durerea.
Sursa: uprightpose
Căştile isteţe
Având acces la o conexiune wireless, cu ajutorul unei aplicaţii existente pe smartphone poţi auzi, prin intermediul acestor căşti, orice sunet din mediul înconjurător îţi doreşti. Acestea nu dispun de înregistrări, ci funcţionează asemenea unui mic studio, transformând sunetele din mediul înconjurător în sunete audio.
Dispozitivul care opreşte sforăitul
„Nora” este primul sistem care opreşte sforăitul şi pentru folosirea acestuia nu este nevoie de niciun alt dispozitiv, căci acesta se poziţionează sub pernă şi te ajută să îţi mişti, uşor, capul, mişcări care ajută la relaxarea muşchilor gâtului. Astfel, căile respiratorii sunt poziţionate normal şi nu mai survine sforăitul.
Dispozitivul care monitorizează bebeluşii
O brăţară pe care bebeluşul o va purta, un încărcător isteţ şi o aplicaţie existentă pe telefonul mobil lucrează împreună nu numai pentru a monitoriza bebeluşul, dar şi pentru a stabili rutina de somn a acestuia şi condiţiile optime de odihnă.
Orchestra electronică pentru chitară
Prin simpla ataşare a acesteia pe panoul chitarei, vei fi capabil să redai sunetul a sute de instrumente.
Ghiveciul care creşte odată cu planta
Aceste ghivece origami realizate de către Ayaskan se transformă în timp, odată ce planta se dezvoltă.
Jucăria care vorbeşte cu tine
Aceasta este extrem de educativă şi ajută la dezvoltarea personală a copiilor şi, mai mult, aceasta învaţă din răspunsurile copiilor, ajutându-i să îşi perfecţioneze abilităţile matematice, spre exemplu, prin rostirea unor întrebări din ce în ce mai complicate. Scopul acesteia este cel de a face procesul de educaţie mult mai distractiv.
Sursa: Brightside
Citeşte şi: