Un nou studiu din revista Current Opinion in Behavioural Science a adunat toate dovezile existente încă din 1950, pentru a demonstra capacităţile halucnogenelor de a combate abuzul de droguri.
Înainte ca LSD să devină o forţă a revoluţiei contraculturii, în 1960, cercetătorii explorau efectele drogurilor asupra creierului. Aceştia au descoperit că efectul este legat de receptori ai serotoninei care generează senzaţia de pozitivitate şi ajută la reglarea stării oamenilor. Aşadar, aceştia au examinat modul în care drogurile îi ajută pe oameni să renunţe la alcool.
Adunând date din şase studii individuale din secolul al XX-lea, autorul noii lucrări a descoperit că din totalul de 536 de participanţi, un procent de 59% au prezentat ,,îmbunătăţiri considerabile” asupra dependenţei de alcool la şase luni după ce au început să ia LSD, comparabil cu 38% dintre cei care nu au primit drogul.
Precum LSD-ul, psilocibina, halucinogenul din ,,ciupercile magice,” activează receptorii serotoninei. Deşi substanţa nu a fost analizată în profunzime, unul dintre experimente a prezentat rezultate impresionante deoarece 10 din 15 fumători care au primit drogul au reuşit să renunţe la fumat timp de un an.
Autorul a afirmat că studiul a fost realizat şi asupra efectelor ayahuasca din Amazon care conţine molecule psihedelice de DMT.
Sursă: IFL Science
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: