Unele persoane au descris senzaţia de anxietate precum ,,o mulţime de şobolani care le devorează sufletul”. Deşi afirmaţia este puternică, dovezile precum rata de sinuceri crescută, administrare de supradoze de medicamente, bolile de ficat şi intoxicaţia cu alcool, o susţin.
Printre elevii de liceu şi studenţi, rata depresiei a crescut la 800 de procente în ultimi 70 de ani, iar prescripţia antidepresivelor a explodat la 400 de procente, din 1988 până în 2011. Însă antidepresivele au început să nu mai fie eficiente.
Deşi în trecut existat multe probleme care ar fi putut declanşa anxietatea, precum războaiele sau instabilitatea socială, aceasta este o afecţiune frecventă a omului modern.
Sondajele de opinie au dezvăluit că 70% dintre oameni consideră că societatea se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar atunci când oamenii sunt întrebaţi dacă consideră că viaţa lor se îndreaptă într-o direcţie bună 85% au răspuns afirmativ.. La nivel biologic, anxietatea are un scop clar, să-l motiveze pe om să acţioneze. De exemplu, atunci când omul peşterii rămânea fără mâncare, anxietatea îl făcea să meargă afară şi să vâneze un mamut.
Sursă: Cracked
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: