Nouă lucruri uimitoare cu privire la timp
Astfel, există o multitudine de lucruri impresionante şi uimitoare, totodată, cu privire la timp.
1. Când dinozaurii trăiau pe Pământ., anul avea în jur de 370 de zile. Rotaţia Pământului a devenit mai înceată pentru că gravitaţia lunii acţionează ca o frânare, iar zilele devin mai lungi cu aproximativ 1.7 milisecunde pe secol.
2. Pe Mercur, o zi durează doi ani.
3. Valoarea ştiinţifică standard a timpului este cea de timp zero, iar pentru a înţelege acest concept, oamenii de ştiinţă oferă acest exemplu: pentru a clipi o singură dată este nevoie de 550.000 de trilioane de trilioane de trilioane de timpi zero.
4. Potrivit fizicienilor, nu există acum. Timpul şi spaţiul sunt precum fluidele şi sunt afectate de gravitaţie. În vederea susţinerii acestei idei, Einstein afirma: „Pentru fizicieni, distincţia dintre trecut, prezent şi viitor este doar o iluzie, uneori persistentă.”
5. Din moment ce lumina are nevoie de timp pentru a ajunge la noi, ceea ce vedem repezintă trecutul. Astfel, atunci când vedem soarele, el este acolo deja de 8 minute şi 20 de secunde.
6. Experienţele noi se consideră că apar în mintea noastră pentru un timp mai îndelungat decât cele vechi.
7. Cel mai precis ceas se presupune că este cel de stronţiu, care are o eroare de o secundă la 15 miliarde ani.
8. Cel mai vechi element cunoscut din Univers este galaxia z8_GND_5296, având vârsta de 13.1 miliarde de ani, cu doar 700 de milioane de ani mai tânără decât cosmosul.
9. Motivul pentru care ceasurile arată aceeaşi oră pe teritoriul mai multor ţări este acela de a face mersul trenurilor mult mai uşor. În secolul XIX, oraşele îşi setau ceasurile după ora locală sau la prânz, astfel că ceasurile din Bristol erau cu 11 minute înaintea celor din Londra. Din această cauză, oamenii pierdeau trenurile, companiile feroviare începând, astfel, să urmeze ceasurile din Londra.
Sursa: Physics-Astronomy
Citeşte şi:
Einstein avea dreptate! NASA a confirmat teoria relativităţii
Einstein avea dreptate! Timpul se scurge diferit la altitudini diferite
Misterele timpului şi secretele percepţiei noastre asupra realităţii