Ce se întâmplă în creierul tău când nu mai faci exerciţii?

09 10. 2016, 11:00

Se estimează că doza necesară este cea de 150 de minute pe săptămână de aerobic cu intensitate moderată şi 75 de minute de aerobic cu intensitate crescută. Mai mult, este de dorit ca aceste minute să fie dozate periodic, pe parcursul săptămânii.

Însă, în ceea ce priveşte exerciţiile cardiovasculare, importantă este consecvenţa cu care acestea sunt practicate. Cu toate că unele studii sunt de părere că beneficiile cresc odată cu practica consecventă a jogging-ului, un nou studiu suţine că, atunci când este vorba de sănătatea inimii şi a creierului, trebuie să ţinem cont de un regim strict.

Este lesne de înţeles că exerciţiile ce ajută la păstrarea sănătăţii creierului dau mari rezultate în ceea ce priveşte circulaţia sanguină. Atâta timp cât sângele transportă oxigen către creier, organismul este şi funcţionează mult mai sănătos.

De asemenea, numeroase studii au arătat importanţa exerciţiilor fizice în procesul de funcţionare a hipocamului. Crescând volumul structural al acestuia, acest fenomen se traduce prin perfecţionarea memoriei. Însă, ceea ce este îmbucurător este faptul că încetarea activităţii fizice nu afectează în niciun fel funcţiile cognitive. dar ce se întâmplă dacă întrerupem exerciţiile pentru 10 luni sau 10 ani? În acest caz, funcţiile cognitive vor fi afectate, mai ales modul în care funcţionează memoria. Cu toate acestea, se consideră că pentru a ajunge la un rezultat clar, trebuiesc iniţiate mai multe studii.

Sursa: Big Think

Citeşte şi:

Exerciţiile fizice menţin sănătatea creierului, dar până când?

Exercitiile fizice, la fel de periculoase ca si heroina?

Cum influenţează exerciţiile fizice performanţa şcolară

Pastila care ar putea înlocui exerciţiile fizice