Home » Știință » Un reputat fizician îl contrazice pe Elon Musk: Oamenii nu trăiesc într-un simulator. Pe ce se bazează

Un reputat fizician îl contrazice pe Elon Musk: Oamenii nu trăiesc într-un simulator. Pe ce se bazează

Publicat: 13.08.2016
Într-un tweet recent, Elon Musk a redeschis subiectul controversat conform căruia omenirea trăieşte într-un simulator.

Într-un interviu realizat de Popular Science, fizicianul Brian Greene şi-a dezvăluit teoriile sale despre dimensiunile alternative, universuri paralele şi multiversul simulat.

Elon Musk

,,În opinia mea nu există nici o dovadă clară care să concluzioneze că suntem într-un simulator. De fapt există argumente teoretice interesante care ar putea dovedi posibilitatea, cel puţin din punct de vedere ştiinţific. De la plauzibil, până la concret este cale lungă. Pentru ceva atât de uimitor şi nebunesc precum ,,trăitul într-un simulator”, pentru al parafraza pe Carl Sagan, vom avea nevoie de dovezi monumentale pe care să ne bazăm”, a susţinut Brian Greene.

Întrebat de ce dovezi ar avea nevoie, fizicianul a precizat că unele dintre ele ar putea fi circumstanţiale. Dacă am putea construi aceste simulatoare, ar putea susţine teoria simulării în care noi ca şi creatori putem observa că există simţiri, entităţi atotştiutoare în interiorul simulatorului, pentru care simulatorul să pară atât de real precum percepem noi lumea înconjurătoare. Aceasta ar putea fi o dovadă circumstanţială interesantă”, a afirmat Brian Greene (foto).

Potrivit acestuia, dacă vom fi vizitaţi în viitor de entităţi extraterestre şi ne vor demonstra că sunt capabili de acest lucru, aceasta ar putea fi o dovadă clară că trăim într-un simulator.

”Oamenii şi-au exprimat idei mult mai exotice, pentru a căuta scăpări din realitate, cum ar fi în Matrix când o pisică neagră trece de două ori. Dacă am reuşi să realizăm un simulator atunci aş lua ideea mai în serios”, a adăugat fizicianul.

Brian Greene crede că nu ştim dacă conştiinţa poate fi simulată de orice calculator, chiar dacă este unul clasic sau unul cuantic. ”Acestea nu sunt decât nişte probleme de bază la care ne trebuie un răspuns înainte de a putea afirma că trăim într-un simulator. Dacă am fi într-un simulator cine ne poate spune că entităţile simulatorului sunt simulatori buni, buni constructori ai simulatorului? Cred că am face un pas enorm înainte dacă am putea construi aşa ceva”, a conchis el.

Musk continuă să îşi exprime opiniile despre această toerie, întâmpinată des de mult scepticism.

Sursa:POPSCIE

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase