De la această vârsta începem să ne pierdem prietenii
Oamenii de ştiinţă susţin că rezultatele lor sunt asemănătoare şi, astfel, se susţin, cu alte studii din trecut care au analizat interacţiunile faţă în faţă, potrivit The Independent.
Studiul arată că atât femeile, cât şi bărbaţii îşi fac prieteni până la vârsta de 25 de ani, moment din care numărul acestora din urmă începe să scadă rapid şi-şi continuă trendul ascendent pe tot parcursul vieţii.
Datele arată că în medie, un bărbat de 25 de ani intră în contact, prin telefon, în medie, cu 19 persoane diferite în fiecare lună, în timp ce o femeie de 25 de ani întră în contact cu aproximativ 17 persoane pe lună.
Până la vârsta de 39 de ani, femeile şi bărbaţii ajung să sune doar 12-15 persoane pe lună. Scăderea rapidă a numărului oamenilor cu care intrăm în contact pare să se oprească jurul vâsrtei de 80 de ani, când bărbaţii sună în jur de şase persoane, în timp ce femeile aproximativ opt. Acest lucru se datorează faptului că bătrânii simt nevoia să comunice mai des, în special cu nepoţii sau strănepoţii.
Cercetătorii susţin că motivul care conduce la pierderea prietenilor este acela că în tinereţe oamenii vor, în principal, să experimenteze şi să întâlnească o mulţime de oameni diferiţi înainte să-şi stabilească un cerc de prieteni apropiaţi pe care să-i păstreze pe toată perioada maturităţii.
Sursa: Gândul