Home » Știință » O femeie inteligentă te poate salva de multe, spre exemplu de DEMENŢĂ, dar asta nu este totul – FOTO+VIDEO

O femeie inteligentă te poate salva de multe, spre exemplu de DEMENŢĂ, dar asta nu este totul – FOTO+VIDEO

Publicat: 09.04.2016
Cercetătorii sfătuiesc bărbaţii să se căsătorească cu femei mai inteligente, pentru a învinge demenţa.

Dacă un bărbat îşi doreşte o viaţă lungă, el ar trebui să se căsătorească cu o femeie mai inteligentă, recomandă oamenii de ştiinţă. Experţi în demenţă au declarat că un partener inteligent poate acţiona ca „tampon” pentru boală.

Prin studierea stării de sănătate a gemenilor identici, cercetătorii au ajuns la concluzia că mediul în care trăieşte o persoană poate afecta riscul de a dezvolta demenţă.

Unii oameni au avut semne fizice ale bolii. După ce s-a observat acest lucru, le-a fost scanat creierul, iar rezultatul scanării nu a relevat niciun simptom. Aceşti oameni sunt, în general, consideraţi ca fiind „extrem de inteligenţi”. De cele mai multe ori, ei au funcţii „înalte de conducere cu putere decizională” şi au „o mulţime de bani în bancă”, susţin oamenii de ştiinţă.

„Lucrul care nu i s-a spus niciodată unui băiat care vrea să trăiască o viaţă mai lungă este să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu există nici un tampon mai bun decât inteligenţa”, a declarat Lawrence Whalley, profesor emerit în sănătate mintală de la Colegiul de Medicină şi profesor în Ştiinţe Biologice la Universitatea din Aberdeen.

Mai multe studii au descoperit că stimularea intelectuală menţine creierul activ şi poate ajuta la oprirea dezvoltării simptomelor de demenţă.

Cercetările anterioare s-au concentrat asupra beneficiilor rezultate din activităţi precum rezolvarea integramelor, lectura şi vizite la muzee. În timp ce profesorul Whalley sugerează că un partener care oferă/ iniţiază o conversaţie interesantă şi provocatoare ar putea ajuta, de asemenea, şi la prevenirea bolii Alzheimer.

„Studiile au arătat că moartea mamei, înainte ca copilul să împlinească vârsta de cinci ani, va fi mai târziu un factor foarte important al riscului de demenţă. Dar, un părinte pozitiv, o atenţie mai mare acordată educaţiei şi un mediu prielnic în copilărie au un efect de absorbţie a riscului de demenţă după 70 sau 80 de ani”, explică profesorul Lawrence Whalley.

El a continuat să sublinieze faptul că o dată cu trecrea timpului, oamenilor le este tot mai dificil să-şi schimbe „traiectoria”. Sfaturile lui sunt să dezvolte noi competenţe, să înveţe o limbă stăină, să-şi schimbe locul de muncă între vârsta de 25 şi 35 de ani. Acestea sunt modalităţi eficiente de a „schimba traiectoria”.

Profesorul Margaret Rayman, de la Universitatea din Surrey, a subliniat importanţa dietei pentru prevenirea demenţei şi a recomandat suplimente de vitamina B12 pentru cei ce au trecut de 50 de ani.

Sfaturile lui Rayman sunt următoarele: o porţie de afine pe zi, două porţii de căpşuni pe săptămână vor avea un „efect pozitiv” cu privire la combaterea declinului cognitiv. Despre consumul de legume, cercetătorul a spus că e mai bine să se consume legumele care au fost congelate decât cele care au stat mai mult timp în stare proaspătă în frigider.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

Oamenii de ştiinţă au GĂSIT exact zona din creier unde începe să se dezvolte Alzheimerul – VIDEO 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase