După o ”senzaţională descoperire” făcută în Siberia, savanţii sud-coreeni anunţă o clonare revoluţionară – FOTO+VIDEO

08 03. 2016, 09:13

O echipă din Coreea de Sud încearcă să reanimeze perechea de lei găsită la 1.045 de km de capitala locală Yakutsk, Rusia. Cercetătorii deja realizează experimente pentru a reanima mamutul lânos dispărut de mult timp.

Experţii au declarat că prădătorii „perfect conservaţi”, denumiţi Uyan şi Dina, sunt o „senzaţională descoperire”.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Expertul controversat în clonare Hwang Woo-Suk a vizitat Yakutsk-ul pentru a observa cum oamenii de ştiinţă au extras mostre de piele şi ţesut muscular de la un tânăr leu de peşteră. El a fost implicat într-o dispută bizară cu oamenii de ştiinţă din Siberia în legătură cu dimensiunea mostrelor pe care le-ar putea lua pentru experimente.

„Hwang a fost nefericit în ce priveşte probele”, a declarat Semion Grigoriev, directorul celebrului Muzeu de Mamuţi din Yakutsk.

„El se aştepta să ia mai mult, aşa cum au făcut anterior cu mamutul. Însă nu va lucra cu aceşti pisoi mici. Trebuie să înţelegeţi, puiul de leu este foarte mic, astfel încât nu a fost posibil să obţinem atât de mult cât ne-am dorit”, a declarat Semion Grigoriev.

                 Sursa foto: The Siberian Times

Unul dintre pui este ţinut într-un congelator rusesc, aşteptând progresele ştiinţifice în clonare.

„Metodele de cercetare sunt în mod constant îmbunătăţite, aproximativ o dată la un deceniu există o mini-revoluţie”, a declarat Albert Protopopov, şeful departamentului de studii a mamuţilor de la Academia Yakutiană de Ştiinţe.

El a adăugat că vor face tot posibilul pentru a păstra această carcasă îngheţată pentru atâta timp cât va fi posibil.

„Am reuşit să luăm mostre de piele, împreună cu ţesutul muscular şi sperăm că în aceste probe vom găsi ceea ce ne dorim”, a  declarat Albert Protopopov.

                          Sursa foto: The Siberian Times

Leii din peşteri au trăit în mijlocul şi la sfârşitul pleistocenului, prima epocă a cuaternarului, pe continentul eurasiatic, de la Marea Britanie de est până la Rusia. De asemenea, rătăceau în Alaska şi nord-vestul Canadei.

Până în prezent, studiile oamenilor de ştiinţă se bazau pe cranii, dinţi şi oase. Studiul atent al rămăşiţelor ar putea explica de ce leii preistorici de peşteră au dispărut.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

Camera SECRETĂ unde preoţii antici din Peru sacrificau femei şi le ”beau sângele”. FOTO+VIDEO 

Cine erau imigranţii misterioşi ai Romei? O descoperire care dovedeşte ce s-a întâmplat acum 2.000 de ani
 
Misterul ”vampirilor” din Polonia ia o altă turnură. Oamenii de ştiinţă au găsit noi explicaţii pentru îngroparea morţilor cu seceri la gât. FOTO 
 
O descoperire bizară făcută în Turcia derutează oamenii de ştiinţă. A fost ”ascunsă” secole într-un subsol – FOTO