Ai mult mai mult control asupra prevenirii riscului unui accident vascular cerebral decât ai crede
Un nou studiu, prezentat a Conferinţa Internaţională a Asociaţiei Americane de Accidente Vascular-Cerebrale, a oferit “reţeta“ exactă în privinţa orelor de somn şi a exerciţiilor fizice pe care trebuie să le faci pentru a reduce riscului unei astfel de afecţiuni.
Cercetătorii din cadrul Departamentului de Sănătate a Populaţiei de la Centrul Medical Langone din New York au analizat stilul de viaţă şi starea de sănătate a peste 288 888 de adulţi. Aproximativ jumatate dintre participanţii la studiu aveau vârste peste 45 de ani, iar 77% dintre ei erau albi.
Oamenii de ştiinţă au calcultat cât dorm şi ce tip de activităţi fizice desfăşoară, în mod normal, subiecţii (printre acestea se număra mersul, înotul, mersul pe bicicletă şi grădinăritul). Aceştia au identificat şi persoanele care au suferit un atac vascular cerebral.
Studiul a arătat că persoanele care dormeau 7-8 ore pe noapte au înregistrat un risc cu 25% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral. Cele care aveau un somn sănătos şi erau implicate în activităţi fizice de 30 de minute până la o oră pe zi, de 3-6 ori pe săptămână, erau expuse unui risc mai scăzut de a face infarct.
Pe de altă parte, persoanele care dormeau mai puţin de 7 ore pe noapte au prezentat un risc crescut cu 22% de a suferi un accident vascular. Cu toate acestea, cea mai afectată categorie a fost cea a persoanelor care dorm mai mult. Subiecţii care dormeau mai multe de 8 ore pe noapte prezentau un risc de 146% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral.
Citeşte continuarea în CSID.
Vă recomandăm şi aceste articole: