Home » Știință » Consumul de ciocolată are efecte benefice asupra creierului

Consumul de ciocolată are efecte benefice asupra creierului

Consumul de ciocolată are efecte benefice asupra creierului
Publicat: 25.02.2016
Un nou studiu arată efectele benefice ale consumului de ciocolată asupra creierului uman, demonstrând că acesta sporeşte funcţia cognitivă, indiferent de deprinderile de alimentaţie individuale, specialiştii precizând, de asemenea, că reduce riscul de colaps cognitiv, informează The Telegraph.

Cercetătorii au studiat, iniţial, factorii de risc în cazul bolilor cardiovasculare, prin monitorizarea dietei alimetare a rezidenţilor din Syracuse, New York. Totodată, participanţilor la acest studiu li s-au făcut teste ce evaluau funcţia cognitivă a creierului, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

„Consumul frecvent de ciocolată a fost semnificativ asociat cu o performanţă cognitivă sporită, ilustrată de teste ce arată variaţiile memoriei şi sistematizării vizuale şi spaţiale, a memoriei de lucru, a percepţiei şi a examinării, a gândirii abstracte, precum şi de examinări ale deteriorării mentale. Cu excepţia memoriei de lucru, niciuna dintre aceste relaţii nu este atenuată cu un control statistic pentu factorii cardiovasculari, pentru dietă sau pentru modul de viaţă”, au declarat specialiştii, conform studiului publicat în revista Appetite.

Pe de altă parte, specialiştii amintesc modurile în care a fost folosită ciocolata, în istorie (dar şi pe baze ştiinţifice), printre care se numără tratamentul pentru reducerea febrei şi pentru tulburări digestive în cazul copiilor, dar şi pentru intensificarea puterii fizice în cuceririle erotice. De asemenea, ciocolata era folosită pentru a îmbunătăţi somnul şi pentru curăţirea dinţilor sau oferită femeilor în timpul ciclului menstrual, drept remediu contra durerii, sau în perioada în care alăptau pentru producţia de lapte matern.

Studiile ştiinţtifice contemporane au descoperit că alimentul are un efect benefic asupra circurlaţiei şi inimii, reduce riscul de infarct şi colesterolul şi protejeză pielea împotriva deteriorărilor cauzate de arsurile solare. Un alt studiu a arătat cum ciocolata poate ajuta la scăderea în greutate. Un pătrăţel de ciocolată consumat cu 20 de minute înainte de masă activează hormonii din creier, reducând, în consecinţă, cantitatea de hrană care urma să fie consumată. Dacă se consumă un alt pătrăţel de ciocolată la finalul unei mese principale, se reduce şi numărul de gustări dintre mese, potrivit expertului în neurologie Will Clower.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase