În acest studiu, cercetătorii au inclus 1.739 de asistente medicale care au încercat să rămână însărcinate în timpul perioadei efectuării cercetării. S-a constatat că aproximativ 16% dintre ele nu şi-au atins obiectivul în termen de un an, în timp ce 5% nu au reuşit acest lucru nici după 24 de luni.
Studiul a constatat că femeile care au lucrat mai mult de 40 de ore pe săptămână au avut nevoie de un interval de timp cu aproximativ 20% mai mare pentru a rămâne însărcinate decât cele care au lucrat între 21 şi 40 de ore săptămânal. Ridicarea sau deplasarea unor obiecte mai grele de 10 kilograme de mai multe ori pe zi a mărit cu 50 la sută intervalul de timp în care asistentele medicale au reuşit să rămână însărcinate.
„Rezultatele noastre arată că munca grea, atât în termeni de efort fizic cât şi din punctul de vedere al timpului de lucru, pare să aibă un impact negativ asupra capacităţii acestor femei de a rămâne însărcinate”, a spus Audrey Gaskins, cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston şi principalul autor al studiului.
În acest studiu, cercetătorii au analizat datele unui sondaj la nivel naţional printre asistente medicale efectuat între 2010 şi 2014. Aproximativ 50 la sută dintre femeile din acest studiu aveau cel puţin 33 de ani. Mai mult de 30 la sută dintre femeile din cadrul studiului au afirmat că lucrează peste opt ore pe zi, în timp ce 40 la sută din total au declarat că ridicaseră greutăţi mari, precizează northerncalifornian.com.
Sursa: Agerpres