În cadrul studiului cercetătorii au accesat date legate de 100.000 de danezi şi de obiceiurile lor de consum ale fructelor şi legumelor, alături de analize ale ADN-ului lor.
„Vedem că cei care consumă cele mai mult fructe şi legume au un risc cu 15% mai scăzut de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare şi cu 20% mai redus de moarte prematură în comparaţie cu cei care consumă rar fructe şi legume. În acelaşi timp, obsevăm că reducerea acestui risc este corelată cu concentraţii ridicate de vitamina C în sânge provenite de la fructe şi legume”, a declarat medicul Camilla Kobylecki.
Vitamina C ajută la dezvoltarea ţesutului conjunctiv care susţine şi conectează diferite tipuri de ţesuturi şi de organe din corp. Vitamina C este şi un antioxidant puternic care protejează celulele de vătămările care pot fi cauzate de diferite boli, inclusiv de cele cardiovasculare.
Corpul uman nu poate produce vitamina C aşa că aceasta trebuie introdusă în organism prin intermediul alimentelor consumate.