Home » Știință » Sonda spaţială Dawn surprinde Polul Nord al planetei Ceres – VIDEO

Sonda spaţială Dawn surprinde Polul Nord al planetei Ceres – VIDEO

Publicat: 22.04.2015
După ce şi-a petrecut mai mult de o lună în orbită pe partea întunecată a planetei pitice Ceres, sonda spaţială Dawn a celor de la NASA a reuşit să surprindă câteva imagini ale Polului Nord luminat de Soare al acestui corp ceresc.

Imaginile au fost surprinse de la o distanţă de 33.000 de kilometri de Ceres şi au cea mai bună rezoluţie furnizată vreodată de pe planeta pitică.

Dawn a ajuns la Ceres pe 6 martie, devenind prima sondă spaţială care a orbitat până acum în jurul unei planete pitice. Înainte, Dawn a explorat asteroidul gigant Vesta timp de 14 luni, în perioada 2011-2012. Această sondă spaţială este şi prima de până acum care a avut misiunea de a orbita în jurul a două ţinte extraterestre distincte.

FOTO: NASA    FOTO: NASA

Ceres are un diametru de circa 950 de kilometri şi este cel mai mare corp ceresc din centura principală de asteroizi aflată între planetele Marte şi Jupiter.

Sursă: YouTube

Sonda spaţială va rămâne la o distanţă de 13.500 de kilometri de planeta pitică până la 9 mai. Ulterior va coborî pe orbita acesteia.

Sursă: Space Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase