Home » Știință » Un nou tratament minune poate prelungi vieţile pacienţilor bolnavi de cancer de piele – VIDEO

Un nou tratament minune poate prelungi vieţile pacienţilor bolnavi de cancer de piele – VIDEO

Un nou tratament minune poate prelungi vieţile pacienţilor bolnavi de cancer de piele – VIDEO
Publicat: 22.04.2015
Un nou tip de tratament prin imunoterapie numit Keytruda, aflat în teste recent clinice conduse de o echipă de astralieni, ajută pacienţii cu cancer de piele să trăiască mai mult şi are mai puţine efecte secundare faţă de medicamentaţia standard folosită în aceste cazuri.

Cercetătorii susţin că mai bine de 70% dintre pacienţii care au fost trataţi cu Keytruda au trăit pentru un an, faţă de 58% din pacienţii care au folosit tratamentul curent.

„Este foarte important ca acest nou medicament să funcţioneze mai bine. Să arate o îmbunătăţire atât de semnificativă este extraordinar”, a mai spus cercetătorul australian.

Keytruda funcţionează prin legarea proteinei cunoscute ca PD-1 care permite sistemului imunitar al corpului să detecteze celulele canceroase şi să le distrugă. Acest medicament a fost testat alături de o altă imonoterapie numită Yervoy, care reprezintă tratamentul curent folosit în cazul melanomului.

Sursă: YouTube

Testele au fost făcute pe 834 de pacienţi din 16 ţări al căror melanom s-a răspândit pe mai mult de o parte a corpului. Un grup de pacienţi a primit Keytruda la fiecare două săptămâni, altul la fiecare trei săptămâni şi un grup final a fost tratat cu clasicul Yervoy.

Sursă: YouTube

Starea pacienţilor a fost analizată din nou un an mai târziu, iar 74% dintre cei care au primit Keytruda la fiecare două săptămâni şi 68% dintre cei care au luat medicamentul la fiecare trei săptămâni trăiau în continuare. Spre comparaţie, 58% dintre cei care au luat Yervoy mai trăiau după un an.

Graţie acestor rezultate, Keytruda a fost considerat un tratament viabil pentru pacienţii care au forme avansate de melanom. În Statele Unite acest medicament a fost aprobat deja ca alternativă la Yervoy.

Cercetătorii vor acum să afle de ce aproape 30% dintre pacienţi nu au răspuns la tratamentul cu Keytruda.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase