Ebola cauzează apariţia febrei hemoragice la oameni şi, până în momentul de faţă, nu există niciun vaccin sau tratament cunoscut care să combată acest virus ce continuă să infecteze mii de persoane în vestul Africii.
Un grup de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Biomedicale din Texas, care lucrează de ani de zile pentru a obţine un vaccin sau o modalitate de a detecta virusul, a făcut o descoperite care ar putea să grăbească găsirea unui leac pentru Ebola.
Citeşte AICI ce se întâmplă cu organismul celor care supravieţuiesc virusului Ebola
Cercetătorii au ajuns la concluziua că medicamentele folosite pentru a trata hipertensiunea au abilitatea de a „închide” un senzor care lasă cale liberă virusului să se deplaseze prin diverse componente ale celulei şi să se înmulţească. În urma testelor pe care le-au făcut pe şoareci au aflat că Tetrandrina are capacitatea de a proteja rozătoarele fără să aibe efecte adverse vizibile şi necesită o doză mai mică pentru a fi eficientă.
„Când l-am testat pe şoareci, medicamentul a oprit replicarea virusului şi i-a salvat de cei mai mulţi de această boală”, explică Robert Davey, unul dintre cercetătorii care au făcut această descoperire.
„Suntem foarte entuziasmaţi şi de progresul făcut în studiu şi de impulsul pe care acesta îl dă în timp ce cercetători din toată lumea caută riguros vaccinuri eficiente şi tratamente împotriva virusului Ebola”, a mai adăugat el.
Următorul pas în cercetare este acela de a testa efectul Tetrandrinei la primate.F
Sursă: Science Daily