Laptopul de 100 USD. Un produs complet functional, dezvoltat de cercetatorii de la MIT. Menirea lui este sa faciliteze tarilor in curs de dezvoltare accesul la Internet si utilizarea de noi tehnologii la costuri extrem de reduse.
Internet 2. Este Reteaua de ultima generatie. Va fi in masura sa transfere date cu o viteza mult mai mare decat cea actuala. O retea de fibra optica va opera la capacitatea de 10 Gb/secunda. Utilizatorul domestic va putea naviga mai rapid de 100 pana la 1.000 de ori in comparatie cu viteza permisa de conexiunea actuala. Internet 2 va face posibile transferuri rapide ale unor pachete de date complexe, facilitand, de exemplu, aplicatiile peer-to-peer si videoconferinta.
Tehnologiile senzoriale (TS). Importante aplicatii ale acestor tehnologii in domeniile militar si medical vor fi dezvoltate in viitor, avandu-se in vedere faptul ca ele ii permit utilizatorului sa „simta“ forma si consistenta obiectelor virtuale. Prin intermediul TS, medicii vor putea pune diagnostice la distanta, consultandu-l pe pacient in mod virtual.
VoIP. Protocolul Voice-over-Internet permite efectuarea convorbirilor telefonice prin intermediul Web-ului. Costul acestor convorbiri este semnificativ mai redus fata de cel pretins de companiile de telefonie traditionale, pentru ca vocea este transmisa prin Internet, iar nu printr-o retea dedicata, costisitoare si greu de administrat.
WiMAX. Este standardul de interoperabilitate pentru comunicatiile wireless. Iti permite sa dai telefoane si sa accesezi Internetul printr-o conexiune in banda larga pe o distanta de 40 km de la antena care difuzeaza semnalul. Barilul de petrol la pretul de 200 USD. Nu este vorba despre o inventie, dar ar putea avea „efecte dramatice asupra vietii fiecarui om“. Astfel explica Forbes integrarea petrolului scump in Top Ten. Potrivit expertilor, cresterea drastica a pretului combustibilului va avea un impact devastator nu numai asupra economiei globale, ci si asupra societatii