Home » Sporturi » Snowboarding! “Cu Placa” in 10 pasi!

Snowboarding! “Cu Placa” in 10 pasi!

Publicat: 10.12.2007
Placa de snowboard, fiind un element mai nou in sporturile de iarna, a parut, inca de la inceput, mult mai interesanta decat “batranele” schiuri. Chiar daca am incercat sau nu sa-i dam “de cap” celebrului sport, putem invata, in doar 10 pasi, cum sa ne dam cu placa.

Pasul 1! Echipament!
Ti-ai pus ambitia sa inveti sa te dai cu placa si sa faci furori pe partie? www.descopera.ro te ajuta, cu cele mai importante 10 sfaturi despre snowboarding, adica cel mai scurt drum catre senzatiile extreme, pe care se pare ca ti le doresti:

Pentru a te urca pe snowboard trebuie in primul rand sa te imbraci confortabil, cu haine de iarna, alaturi de care sa nu lipseasca manusile, caciula (casca) si ochelarii de protectie. Incheieturile sunt foarte vulnerabile, mai ales la incepatori, asa ca o pereche de aparatori pentru incheieturi nu strica nimanui.
Pasul 2! Placa!

Cauta o zona plana, unde sa te poti aseza fara sa aluneci, aseaza snowboardul in fata ta si baga piciorul de baza in legatura din fata a placii si strange legaturile de la degete si cele de la glezna, pana cand simti ca piciorul sta fix, dar confortabil.
Totusi, daca folosesti un snowboard cu sistem “step-in”, dupa ce introduci piciorul in legaturi misca-l putin, pentru a te asigura ca s-a fixat bine.
Ca si cu primul picior, repeta aceleasi miscari si cu piciorul din spate si asigura-te ca picioarele sunt fixe in legaturi.

Pasul 3! Cum sa urci pe partie!
Urca pe o panta redusa, cu piciorul din fata in legaturile placii si cu piciorul din spate liber (pentru a putea face asta, trebuie sa aveti umerii si varfurile picioarelor indreptate catre varful pantei). Fa cate un pas cu piciorul liber, iar apoi ridica piciorul care este legat de snowboard, pana cand ai reusit sa urci destul.
Pasul 4! Invata sa te dai cu placa!
Aseaza-te si fixeaza-ti ambele picioare in legaturi. Cu placa asezata perpendicular pe panta, ridica-te astfel incat sa fii cu fata indreptata spre poalele partiei. Majoritatea greutatii fiind lasata pe calcaie, lasa greutatea, putin cate putin, pe degete si vei incepe sa aluneci pe derdelus. Daca vrei sa te opresti, ridica din nou degetele si concenteaza greutatea pe calcaie.
Repeta acest procedeu pana cand observi ca poti concentra greutatea si poti sa pornesti si sa opresti placa.

Pasul 5! Patinajul!
“Patinajul” este o calitate esentiala pentru suprafetele plate si urcarea in telescaun. Cu piciorul din spate liber, impinge-te pe placa, asemenea unui skateboard, pana ajungi la destinatia dorita.
Totusi, o buna parte a skateboarderilor aleg sa tina placa in brate atunci cand se urca in telescaun.



Atentiuni!

Placa de snowboard este foarte pretentioasa! Daca este prea mare, prea mica, prea lata sau prea subtire, acest lucru se va vedea in "evolutia" fiecarui snowboarder. 
Lungimea snowboardului trebuie sa fie la 90% din inaltimea ta. Altfel spus, snowboardul perfect trebuie sa iti ajunga pana la nas!
Latimea snowboardului este si ea foarte importanta. Un snowboard prea lat iti va ingreuna concentrarea greutatii pe varfuri sau pe calcaie, in timp ce un snowboard prea ingust va fi cel mai scurt drum catre accidente, varfurile boots-ilor intrand tot timpul in zapada.
Bootsii trebuie alesi cu atentie! Acestia trebuie sa fie confortabili si compatibili cu legaturile placii!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase