Zeci de mii de papagali și-au dezlănțuit furia și au atacat un orășel din Argentina

04 10. 2024, 14:30

O „armată” de păsări a ieșit din junglă și a lansat o incursiune în orașul argentinian Hilario Ascasubi, prins nepregătit. Alungați din habitatele lor, papagalii răzbunători și-au pus „penele de luptă” și au început atacul.

Papagalii răzbunători au coborât asupra orașului în număr de zeci de mii, terorizând locuitorii și perturbând viața locală. Sute de păsări se așază pe cabluri și piloni, mușcând firele și provocând întreruperi de curent. Altele se adună în cer ca și cum ar executa un raid aerian.

Vin fără nimic de pierdut și fără un loc unde să se întoarcă, deoarece habitatele lor naturale au fost distruse de defrișări. „Dealurile dispar, iar acest lucru îi face să se apropie de orașe pentru a găsi hrană, adăpost și apă”, a declarat biologul Daiana Lera.

Papagalii răzbunători au invadat un oraș pentru că habitatul le-a fost distrus

Micul oraș este depășit complet de numărul papagalilor. Localnicii spun că există zece papagali pentru fiecare om, într-un oraș cu 5.000 de locuitori. Și, bineînțeles, au venit echipați. Păsările exotice „atacă” fără discriminare, „bombardând” cu excremente peste tot, relatează Futurism.

Mai mult, ocuparea lor este marcată în special de zgomotul asurzitor neîntrerupt. În plus, păsările au început chiar să perturbe comunicațiile.

„Mușcă și distrug cablurile. Apa poate pătrunde în fire când plouă, iar transmisia se întrerupe. Acești papagali ne provoacă zilnic costuri și probleme. E de la sine înțeles că atunci când cade curentul, nu mai există nici radio”, a declarat Ramón Alvarez, jurnalist local la Radio Taxi FM.

Invazia a început acum câțiva ani și a crescut în intensitate de atunci. În timpul verii, papagalii migrează spre regiunile muntoase din Patagonia pentru sezonul de împerechere. Dar toamna și iarna se adăpostesc în Hilario Ascasubi.

O cincime din păduri, defrișate în ultimele trei decenii

Până acum, niciuna dintre tacticile încercate de locuitori pentru a descuraja invadatorii nu a funcționat, cum ar fi zgomotele puternice sau folosirea luminilor laser. Papagalii revin mereu, pentru că nu au unde să se întoarcă, o condamnare clară a distrugerii mediului din Argentina. Pădurea Gran Chaco din această țară sud-americană, de exemplu, a fost decimată de defrișări. Este una dintre cele mai mari păduri de pe continent, a doua ca mărime după Amazon.

Potrivit NASA Earth Observatory, aproximativ 20% din pădurile Gran Chaco au fost defrișate și transformate în terenuri agricole între 1985 și 2013.

„Trebuie să începem să restaurăm mediile noastre naturale. Dar până atunci, trebuie să ne gândim la strategii care să ne permită să trăim împreună într-un mod cât mai armonios posibil în orașele noastre”, a declarat Lera.

Vă recomandăm să citiți și:

Caracatițele fac echipă cu peștii și vânează împreună, au descoperit oamenii de știință

Cum respiră sub apă o șopârlă parcă desprinsă din desenele animate?

Zgomotele înfiorătoare auzite în Groapa Marianelor, în sfârșit explicate

O creatură nemuritoare poate crea o formă de cancer contagioasă