Pentru mulți oameni, fulgii de zăpadă sunt o parte mult așteptată a iernii. Dar v-ați întrebat vreodată cu ce viteză cad fulgii de zăpadă?
Fulgii de zăpadă cad de obicei cu o viteză de 2,4 kilometri la oră. Așadar, un fulg de zăpadă are nevoie de aproximativ o oră pentru a ajunge la sol, potrivit Britannica.
Fulgii de zăpadă sunt formați din cristale de gheață care de obicei au forme hexagonale. Dimensiunea și forma cristalelor depind în principal de temperatura și cantitatea de vapori de apă disponibile la momentul formării.
La temperaturi de peste minus 40 grade Celsius, cristalele de gheață se formează în jurul particulelor de praf minuscule sau a substanțelor chimice din aer. La temperaturi mai joase, cristalele se formează direct din vapori de apă.
Dacă aerul este umed, cristalele vor crește rapid și se vor uni pentru a forma fulgii de zăpadă. În aerul mai rece și uscat, particulele rămân mici și compacte.
Zăpada are un efect semnificativ asupra climei și tuturor formelor de viață, de la plante, la animale și oameni. Prin intensificarea reflecției de radiație solară și prin faptul că afectează conductibilitatea căldurii din sol, zăpadă conduce la un climat rece.
Conductibilitatea scăzută a căldurii protejează micile plante de efectele temperaturilor scăzute din timpul iernii, însă, pe de altă parte, plantele cresc mai greu dacă stratul de zăpadă persistă până târziu în lunile de primăvară. Atunci când zăpadă se topește primăvara, scurgerile alimentează râurile și apele pentru irigații, mai arată Britannica.
Cât de mare a fost cel mai mare fulg de zăpadă văzut vreodată?
Test de cultură generală. Câți fulgi de zăpadă cad în lume în fiecare an?