Home » Natură » Test de cultură generală. Ce pasăre poate omorî un leu?

Test de cultură generală. Ce pasăre poate omorî un leu?

Publicat: 19.08.2024

Confruntările din regnul animal nu au întotdeauna învingătorul la care v-ați putea aștepta. Ce pasăre poate omorî un leu?

Ce pasăre poate omorî un leu? Este vorba despre struț.

Loviturile struțului sunt atât de puternice încât pot ucide un leu, explică Britannica.

Ce pasăre poate omorî un leu?

Struții pot lovi cu o forță de până la 141 kilograme. Această lovitură este de două ori mai puternică decât loviturile celor mai buni boxeri. Struții au gheare ascuțite de aproximativ 10 centimetri lungime. Loviturile unui struț pot ucide oameni, câini sau chiar un leu adult.

Labele struților au doar 10 centimetri lungime și fiecare picior are câte două degete. Înainte de a lovi, struțul își îndoaie genunchii, iar ghearele îl ajută să dea o lovitură puternică. Struții lovesc în direcția înainte, deoarece în această direcție li se pot îndoi picioarele.

Curiozități despre struți

Oamenii de știință cred că struțul are o legătură apropiată cu Tyrannosaurus Rex, uriașul dinozaur care a creat haos în Jurasic. Struțul nu își bagă cu adevărat capul în nisip. Totuși, uneori se ghemuiește pe pământ pentru a se camufla.

Struții au și cei mai mari ochi dintre toate animalele terestre. Ochii lor măsoară aproape 5 centimetri în diametru, conform Geography Scout.

Struții sunt mai rapizi decât gheparzii pe distanțe lungi. Pot sprinta cu până la 64 km/h și pot alerga pe distanțe mari cu o viteză de 48 km/h.

Vă recomandăm să citiți și:

Cât de mare poate crește creierul animalelor? Misterul e la un pas de a fi rezolvat

Copacii sensibili la căldură migrează la altitudini mai mari, „fugind” de schimbările climatice

Experiment: de ce vor cercetătorii să arunce mii de litri de chimicale în ocean?

Pentru prima dată, au fost găsite niveluri alarmante de fibră de sticlă în lanțul trofic

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase