Test de cultură generală. Cât durează să fierbi oul de struț?

09 07. 2024, 11:00

Ați încercat vreodată să gătiți un ou de struț? Dacă nu, astăzi veți afla cât durează să fierbi oul de struț.

Cât durează să fierbi oul de struț? Răspunsul: poate dura până la două ore.

Un singur ou de struț are 2.000 de calorii și poate dura până la două ore pentru a-l fierbe, conform Britannica.

Cât durează să fierbi oul de struț și alte curiozități

Struțul, cea mai mare pasăre din lume, nu poate zbura, dar este un alergător rapid și puternic. Aceștia trăiesc pe savanele și în deșerturile Africii și își obțin cea mai mare parte a apei din plantele pe care le consumă.

Deși nu pot zbura, struții sunt foarte rapizi. Pot sprinta cu până la 70 de kilometri pe oră și pot alerga pe distanțe lungi la 50 de kilometri pe oră. Struții își pot folosi aripile ca pe niște „cârme” pentru a-și schimba direcția în timpul alergării. Picioarele lor lungi și puternice pot acoperi între 3 și 5 metri într-un singur pas. Aceste picioare pot fi, de asemenea, arme formidabile. Loviturile de struț pot ucide un om sau un prădător precum un leu. Fiecare picior, cu două degete, are o gheară lungă și ascuțită.

Își îngroapă struții capul în nisip?

Contrar credinței populare, struții nu își îngroapă capul în nisip. Această concepție greșită probabil provine dintr-unul dintre comportamentele defensive ale păsării. La apropierea unui pericol, struții se vor așeza la pământ și își vor apăsa gâtul lung pe sol pentru a deveni mai puțin vizibili. Penajul lor se amestecă bine cu solul nisipos și, de la distanță, dă impresia că și-au îngropat capul în nisip.

Struții mănâncă de obicei plante, rădăcini și semințe, dar vor consuma și insecte, șopârle sau alte creaturi disponibile în habitatul lor uneori aspru, notează National Geographic.

Vă recomandăm să citiți și:

Chiar și delfinii pot avea diferite accente, au descoperit cercetătorii

Florile de primăvară înfloresc cu săptămâni mai devreme decât în urmă cu câteva decenii

Ce animal ar putea avea cei mai vechi cromozomi sexuali?

Test de cultură generală. De ce este șofranul cel mai scump condiment din lume?