Home » Natură » Test de cultură generală. Care este diferența dintre zimbru și bizon?

Test de cultură generală. Care este diferența dintre zimbru și bizon?

Publicat: 06.06.2024

Deși sunt asemănătoare la prima vedere, există totuși diferențe între aceste două animale. Care este diferența dintre zimbru și bizon?

Este ușor de înțeles de ce oamenii confundă zimbrul cu bizonul. Ambii sunt animale mari, cu coarne, asemănătoare cu alte bovine, din familia Bovidae.

Care este diferența dintre zimbru și bizon? Există două tipuri de zimbri, cel american și cel european, și două forme de bizoni, bivolul indian și bivolul african. Cu toate acestea, nu este dificil să-i deosebești, mai ales dacă te concentrezi pe cele trei elemente cheie: habitat, cocoașă și coarne.

Care este diferența dintre zimbru și bizon?

Spre deosebire de cântecul „Home on the Range”, bizonii nu umblă prin Vestul American. În schimb, sunt indigeni în Asia de Sud (bivolul indian) și Africa (bivolul african), în timp ce zimbrii se găsesc în America de Nord și în unele părți ale Europei. În ciuda faptului că este un termen greșit (adesea atribuit exploratorilor confuzi), „bizon” este folosit frecvent atunci când se face referire la zimbrii americani, ceea ce sporește confuzia.

O altă diferență majoră este prezența unei cocoașe. Zimbrii au una la umeri, în timp ce bizonii nu au. Cocoașa îi permite capului zimbrului să funcționeze ca un plug, îndepărtând zăpada iarna.

Bizonii au tendința să aibă coarne mari

Un alt semn distinctiv ține de coarne. Bizonii au tendința să aibă coarne mari, unele au atins peste 1,8 metri, cu arcuiri foarte pronunțate. În schimb, coarnele zimbrilor sunt mult mai scurte și ascuțite.

Un alt element de identificare poate fi barba. Zimbrii au bărbi dese. Bizonii nu au barbă, conform Britannica.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum arată mica broscuță care își trăiește toată viața într-o floare

Feriga „zombi” poate reînvia frunze moarte pentru a hrăni restul plantei

Cât de repede poate un pește piranha să devoreze un câine?

Animalele pentru care sexul este mai important decât somnul

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase