Odată cu apropierea Paștelui și a pregătirilor specifice, probabil vă întrebați care pasăre face cele mai mari ouă din lume. Din fericire, avem răspunsul pregătit.
Cel mai mare ou înregistrat a cântărit 2,589 kg și a fost depus de o femelă de struț în Suedia, în 2008. Cu toate acestea, o pasăre acum dispărută a depus cele mai mari ouă; aceasta este Aepyornis, numită și pasărea-elefant.
Soarta păsării-elefant este una dintre marile enigme ale istoriei naturale a Madagascarului. O pasăre uriașă care nu poate zbura, înaltă de 4 metri, aceasta a fost cea mai mare pasăre care a umblat vreodată pe Pământ. Aceasta prospera pe întreaga insulă, dar a dispărut acum mai multe secole, potrivit Discover Wildlife.
Nimeni nu știe ce anume a cauzat dispariția acestei păsări, dar probabil a fost o combinație de colectare a ouălor de către oameni (deși nu există nicio dovadă în acest sens), pierderea habitatului și schimbări climatice.
În mod uimitor, rămășițele ouălor de pasăre-elefant încă mai pot fi găsite pe o plajă izolată din Cap Sainte Marie, punctul sudic al insulei. Fiecare dintre aceste coji de ou de culoare crem, sparte, evidențiază resturile unui cuib uriaș de câțiva metri în diametru; acestea ar fi putut zace pe această plajă timp de 1.000 de ani, ca un ultim ecou al unui animal uimitor.
Struțul (Struthio camelus) este o pasăre mare, lipsită de zbor, găsită doar pe teren deschis în Africa. Este cea mai mare pasăre vie, un mascul adult putând avea înălțimea de 2,75 metri (aproape jumătate din înălțimea sa este gâtul) și poate cântări mai mult de 150 kg; femela este puțin mai mică. Ouăle de struț, având în medie aproximativ 150 mm în lungime, 125 mm în diametru și aproximativ 1,35 kg, sunt cele mai mari ouă din lume.
Masculul este în mare parte negru, dar are pene albe în aripi și coadă; femelele sunt în mare parte maro. Capul și cea mai mare parte a gâtului, cu culori de la roșu la albastru, sunt ușor pufoase; picioarele, inclusiv coapsele puternice, sunt goale. Capul este mic, ciocul scurt și destul de larg; ochii mari și căprui au gene negre groase, conform Britannica.
Picioarele lungi ale struțului sunt bine adaptate pentru alergare, iar acesta este singura pasăre cu două degete. Struțul se bazează pe picioarele sale puternice, cu două degete, degetul principal fiind dezvoltat aproape ca o copită, pentru a scăpa de dușmani, în special de oameni și de carnivorele mai mari. Un struț speriat poate atinge o viteză de 72,5 km pe oră. Dacă este încolțit, poate lovi cu putere.
Șoarecii au trecut testul oglinzii, iar asta sugerează că și-ar putea recunoaște propria reflexie
În regiunile mai calde, mamiferele caută păduri și evită oamenii
Culorile fascinante ale ochilor de pisică ar proveni de la un singur strămoș
„Cea mai beată pasăre” din Noua Zeelandă este o specie de porumbel durduliu