Test de cultură generală. Câți ochi au albinele?
Albinele au ochi unici ce le fac diferite de alte tipuri de insecte. V-ați întrebat vreodată câți ochi au albinele?
Câți ochi au albinele? Albinele au cinci ochi în total: doi ochi mari și trei mai mici. Fiecare set de ochi are propria sa funcție, cum ar fi detectarea formelor și observarea markerilor UV din flori.
Albinele au două tipuri de ochi. Ocelii, care înseamnă „ochi simpli”, se referă la cei trei ochi mai mici care ajută la detectarea luminii ultraviolete. Ocelii pot ajuta o albină și să-și găsească drumul și să navigheze. Cei doi ochi mai mari de pe laturile capului sunt numiți ochi compuși și aceștia au mai multe lentile.
Câți ochi au albinele?
Albinele au cinci ochi. Există doi ochi mari pe laturile capului, precum și cei trei oceli în mijlocul capului. Acești ochi le ajută să vadă culori, forme, dimensiuni și multe altele. Aceștia sunt cruciali pentru supraviețuire.
Cei doi ochi de pe laturile capului ajută albina să detecteze obiecte din diferite unghiuri. Cu toate acestea, cel mai interesant aspect este că cei trei ochi de sus, din mijlocul capului, le ajută să vadă diferit. Ochii mijlocii ai albinei sunt acolo pentru a ajuta la detectarea indicilor UV de pe florile pe care acestea le vizitează. Ocelii le ajută să aterizeze în siguranță și să obțină nectarul de care au nevoie.
La ce sunt necesari ochii suplimentari?
Albinele nu sunt singurele care au mai mult de doi ochi. Există și alte tipuri de insecte care au cinci ochi, inclusiv viespile, lăcustele și libelulele. Toate aceste insecte au nevoie de capacitatea de a detecta diferite obiecte și culori pentru a putea supraviețui.
Ochii albinelor sunt rotunzi, netezi și sticloși, dar pentru o creatură atât de mică, ei culeg mii de mici detalii. Spre deosebire de ochii oamenilor, albinele nu au pupile care arată ca ale noastre, ci o singură culoare a ochilor. Când sunt studiate îndeaproape, se observă că albinele au lentile mai mici în ochii lor mai mari, scrie BeesWiki.
Vă recomandăm să citiți și:
Test de cultură generală. Se odihnesc vreodată furnicile?
Plante tropicale demult uitate au fost redescoperite după 100 de ani
„Meduza nemuritoare” poate reîntineri și trăi veșnic
Iată broasca morocănoasă care nu se pricepe nici să sară, nici să înoate