Home » Natură » 12% dintre americani mănâncă jumătate din carnea de vită a țării. Care e impactul asupra sănătății și mediului?

12% dintre americani mănâncă jumătate din carnea de vită a țării. Care e impactul asupra sănătății și mediului?

Publicat: 02.09.2023

Un nou studiu a descoperit că 12% dintre americani sunt responsabili pentru consumul de jumătate din carnea de vită consumată într-o zi, o constatare ce poate ajuta consumatorii și agențiile guvernamentale să creeze mesaje educaționale despre impacturile negative asupra sănătății și asupra mediului ale consumului de carne de vită.

Studiul a fost publicat în revista Nutrients.

Acești 12% dintre americani, cel mai probabil bărbați sau persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, mănâncă ceea ce cercetătorii au numit o cantitate disproporționată de carne de vită într-o singură zi, o distincție bazată pe cea mai recentă ediție a Dietary Guidelines for Americans, care sugerează 113 grame pe zi de carne, pasăre și ouă combinate pentru cei care consumă 2.200 de calorii pe zi.

12% dintre americani au un consum disproporționat de carne de vită

Studiul a analizat datele din National Health and Nutrition Examination Survey al CDC, care a urmărit mesele a peste 10.000 de adulți pe o perioadă de 24 de ore. Sistemul alimentar global emite 17 miliarde de tone de gaze cu efect de seră pe an, echivalentul a o treime din toate gazele cu efect de încălzire a planetei produse de activitatea umană. Industria cărnii de vită contribuie foarte mult la acest număr, producând de 8-10 ori mai multe emisii decât carnea de pui și de peste 50 de ori mai multe decât fasolea.

„Ne-am concentrat pe carnea de vită din cauza impactului său asupra mediului și pentru că este bogată în grăsimi saturate, care nu sunt bune pentru sănătate”, a spus autorul principal al studiului, Diego Rose, profesor și director al programului de nutriție la Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine (SUA).

Rose a spus că scopul studiului a fost de a ajuta la direcționarea programelor educaționale sau a campaniilor de conștientizare către cei care consumă cantități disproporționate de carne de vită. Îmbunătățirea mesajelor cu privire la impactul asupra mediului al producției de carne de vită este crucială într-un moment în care conștientizarea schimbărilor climatice este mai mare ca niciodată, scrie Eurek Alert.

Rose a spus că el și colegii cercetători au fost „surprinși” de faptul că un mic procentaj de oameni sunt responsabili pentru un consum atât de mare de carne de vită, dar încă nu s-a stabilit dacă rezultatele sunt încurajatoare pentru susținătorii sustenabilității.

Cele două perspective din care poate fi privit studiul

„Pe de o parte, dacă doar 12% dintre americani reprezintă jumătate din consumul de carne de vită, ai putea obține niște câștiguri mari dacă îi atragi de partea ta. Pe de altă parte, acei 12% pot fi cei mai rezistenți la schimbare”, a spus Rose.

De asemenea, studiul a constatat că cei care nu erau consumatori disproporționați de carne de vită aveau mai multe șanse să fi căutat sistemul de ghidare pentru alimente MyPlate al USDA.

„Acest lucru ar putea indica faptul că expunerea la regulile alimentare poate fi un instrument eficient în schimbarea comportamentelor alimentare, dar ar putea fi, de asemenea, adevărat că cei care erau conștienți de practicile alimentare sănătoase sau sustenabile aveau, de asemenea, mai multe șanse să fie conștienți de ghidurile alimentare”, a spus Amelia Willits-Smith, de la University of North Carolina at Chapel Hill (SUA).

Cum ar putea cei 12% dintre americani să-și schimbe obiceiurile alimentare?

Din carnea de vită consumată într-o zi oarecare, aproape o treime provenea din bucăți de carne de vită precum friptura. Dar 6 dintre primele 10 surse au fost preparate mixte precum burgeri, burritos, tacos, droburi sau spaghete cu sos de carne. Unele dintre aceste alimente pot oferi o oportunitate ușoară pentru consumatorii disproporționați de carne de vită de a-și modifica obiceiurile alimentare.

„Dacă iei un burrito, ai putea la fel de ușor să ceri pui în loc de carne de vită”, a spus Willits-Smith.

Cei cu vârsta sub 29 de ani și peste 66 de ani erau aveau cea mai mică probabilitate de a consuma cantități mari de carne de vită. Rose a spus că acest lucru indică faptul că generația mai tânără ar putea fi mai interesată de atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

„Există speranță în generația tânără, pentru că ei vor moșteni această planetă. Am văzut în cursurile mele că sunt interesați de dietă, de impactul acesteia asupra mediului și de ce pot face în privința asta”, a spus Rose.

Vă recomandăm să citiți și:

Terapia genică pentru Parkinson ar putea fi un leac pentru dependența de alcool

Test de cultură generală. Care este cel mai rapid dintre simțurile omului?

Cercetătorii creează bacterii ce pot detecta ADN-ul tumorilor

Cine face sport doar în weekend se bucură în continuare de beneficii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate
Curiosul drum al Japoniei, de la modernizare la război
Curiosul drum al Japoniei, de la modernizare la război
Ce au descoperit astronomii pe orbita unei stele antice?
Ce au descoperit astronomii pe orbita unei stele antice?
Ceva ciudat se întâmplă cu oamenii care nu mai merg la biserică, au observat cercetătorii
Ceva ciudat se întâmplă cu oamenii care nu mai merg la biserică, au observat cercetătorii
Povestea spărgătorului de nuci
Povestea spărgătorului de nuci
Celebritate, psihiatrie și control. Cum a fost distrusă actrița Frances Farmer de Hollywood și de sistemul psihiatric
Celebritate, psihiatrie și control. Cum a fost distrusă actrița Frances Farmer de Hollywood și de sistemul psihiatric
Curiozități Surprinzătoare Despre Smalț: Ce Impact Are Asupra Sănătății Tale? (P)
Curiozități Surprinzătoare Despre Smalț: Ce Impact Are Asupra Sănătății Tale? (P)
ARCMEDIA își consolidează portofoliul producțiilor video: Dan Capatos se alătură echipei CANCAN începând cu ianuarie 2026!
ARCMEDIA își consolidează portofoliul producțiilor video: Dan Capatos se alătură echipei CANCAN începând cu ianuarie ...
J.K. Simmons, actorul cameleonic care domină cinemaul de autor și blockbusterele
J.K. Simmons, actorul cameleonic care domină cinemaul de autor și blockbusterele
De ce vorbim singuri? Beneficii, explicații științifice și ce spun specialiștii
De ce vorbim singuri? Beneficii, explicații științifice și ce spun specialiștii
Stimularea unei singure proteine crește durata de viață și încetinește îmbătrânirea
Stimularea unei singure proteine crește durata de viață și încetinește îmbătrânirea
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Țara din Uniunea Europeană cu cele mai supraevaluate locuințe
Țara din Uniunea Europeană cu cele mai supraevaluate locuințe
Cum arată viața pentru adulții care încă nu au plecat de acasă
Cum arată viața pentru adulții care încă nu au plecat de acasă
De ce petrecerea de Crăciun la birou este, de fapt, tot muncă
De ce petrecerea de Crăciun la birou este, de fapt, tot muncă
Una dintre cele mai sângeroase organizaţii care provoacă teroare de peste 150 de ani: „Ei sunt, de fapt, urmaşii maimuţelor”
Una dintre cele mai sângeroase organizaţii care provoacă teroare de peste 150 de ani: „Ei sunt, de fapt, urmaşii maimuţelor”
Cum să mâncăm tot ce vrem de sărbători fără să ne fie rău?
Cum să mâncăm tot ce vrem de sărbători fără să ne fie rău?
Cea mai veche clădire din Anglia a fost construită în urmă cu 15 secole și încă mai este folosită
Cea mai veche clădire din Anglia a fost construită în urmă cu 15 secole și încă mai este folosită