Pe măsură ce valurile extreme de căldură învăluie zone vaste ale țării, oceanele nu se descurcă mult mai bine. Iar acum, apa oceanică din Florida atinge temperaturi îngrijorătoare.
Apa oceanică din Florida a fost afectată deosebit de puternic, o geamandură cu senzor din Manatee Bay, aflat la 64 de kilometri sud de Miami, înregistrând o temperatură uluitoare de 38 de grade Celsius, care, după cum scrie NBC, este în jurul temperaturii medii a apei de baie folosite în locuințe.
Deși nu este clar dacă temperatura stabilește un nou record, acest lucru este foarte probabil, după cum subliniază The Washington Post.
Aceasta este o nouă realitate îngrijorătoare, care ne arată că lumea se confruntă cu noi modele meteorologice severe, accentuate de schimbările climatice și transformând vara în iad atât pentru oameni, cât și pentru viața marină, scrie Futurism.
Tiparele meteorologice au calmat vânturile alizee, care de obicei îi oferă zonei o briză de mare răcoritoare. Temperaturile aerului de peste 32°C și lumina puternică a soarelui care lovește apele de mică adâncime sunt factori care contribuie la ceea ce se înregistrează în prezent, potrivit NBC.
Temperaturile nu scad sub 27°C nici măcar peste noapte, menținând temperaturile oceanului ridicate. Iar acest lucru nu se întâmplă doar în largul coastei Floridei. Este un fenomen global, iar Marea Mediterană și Oceanul Atlantic de Nord se confruntă, de asemenea, cu temperaturi de suprafață mult crescute.
Organizațiile nonprofit sunt îngrijorate de faptul că temperaturile similare unei căzi de baie înregistrate pe coasta Floridei ar putea deteriora deja recifele de corali. Fundația Coral Restoration, cu sediul în Key Largo, a avertizat cu privire la o „criză gravă și urgentă”, vorbind de un val de căldură istoric care amenință să declanșeze o „moarte în masă a coralilor”.
„Ceea ce am descoperit a fost de neimaginat: o mortalitate a coralilor de 100%”, a declarat Phanor Montoya-Maya, managerul programului de restaurare al organizației.
Încălzirea globală ar putea declanșa tsunamiuri uriașe în Antarctica
Grăsimea de porc folosită drept combustibil „verde” face mai mult rău decât bine
Substanțele folosite pentru extragerea cofeinei din cafea distrug stratul de ozon
„Praful magic” care ne-ar putea răci planeta și ar combate schimbările climatice