Ora Pământului este un eveniment început în 2007 ce are ca scop recunoașterea problemelor climatice care ne afectează planeta.
Astfel, oameni din toată lumea marchează Earth Hour (Ora Pământului) prin stingerea luminilor din locuințe și clădiri timp de o oră în ultima sâmbătă din luna martie.
Astăzi, 16 ani mai târziu, omenirea a ajuns într-un moment critic. Schimbările climatice ne amenință ecosistemele și viitorul. Criza climatică este așteptată să depășească pragul de 1,5 grade Celsius impus de Acordul de la Paris, iar natura – sursa traiului nostru și unul dintre cei mai importanți aliați ai noștri împotriva schimbărilor climatice – este în pericol. Planeta noastră se confruntă cu pierderi globale fără precedent într-un ritm alarmant.
Următorii șapte ani vor fi cruciali pentru viitorul omenirii. Trebuie să reușim să ne menținem sub limita de 1,5 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale, să evităm efectele ireversibile și să inversăm pierderile din natură până în anul 2030. Așadar, la finalul deceniului, oamenii trebuie să aibă mai multă biodiversitate decât au avut la începutul deceniului.
Cu aceste gânduri, organizatorii Earth Hour au propus ca anul acesta să avem Cea mai mare oră pentru Pământ (Biggest Earth Hour). Oamenii au puterea de a transforma Ora Pământului în mii și milioane de ore de acțiune climatică, iar astfel poate fi creat un efect de domino și un impact care să dureze cu mult peste cele 60 de minute.
Într-o lume tot mai divizată, Ora Pământului poate fi un moment prețios de unitate care să reamintească oamenilor că tocmai casa noastră este în pericol. Planeta Pământ, casa pe care o împărtășim cu toții, are nevoie de ajutorul nostru, iar noi toți putem și trebuie să o protejăm.
Așadar, în ziua de 25 martie, la ora locală 20:30, în timp ce instituții și monumente din toată lumea vor stinge lumina, organizatorii Earth Hour cer oamenilor să facă ceva – orice – pentru planetă timp de 60 de minute.
Poate părea puțin, dar dacă oameni din Asia, Africa, America de Nord și de Sud și Europa și-ar dedica o oră pentru planetă, impactul ar fi incontestabil pentru că ar duce, în cele din urmă, la ceva mai mult.
„Avertisment final” de la oamenii de știință: Acționați acum sau va fi prea târziu!
Oamenii de știință au detectat oxigen creat de organisme vii în spațiul din jurul Pământului
Oamenii de știință au făcut o nouă descoperire sub plăcile tectonice ale Pământului
A doua lume de mărimea Pământului dintr-un sistem planetar, descoperită de TESS