Angajatul unei rezervații naturale din județul Caraș-Severin a filmat momentul în care doi pui de zimbru se joacă.
Cei doi imită mișcările de luptă ale adulților, ceea ce înseamnă că populației de zimbri din zonă îi merge bine, spun specialiștii. Puii au câteva luni și se joacă pe un platou din Ocolul Silvic Teregova.
„O hârjoneală simpatică între doi pui de zimbru veniți pe lume în această primăvară, filmați cu măiestrie de colegul nostru Petru Stoicănescu, pe un fond cinegetic administrat de Romsilva – Ocolul Silvic Teregova, Direcția Silvică Caraș Severin. După cum se poate observa, zimbrilor din Armeniș le merge tare bine, un semn că, după aproape 6 ani de când a fost inițiat proiectul de repopulare cu zimbri a Carpaților de Sud-Vest, de către Rewilding Europe și WWF-România, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare”, au anunțat reprezentanții Romsilva.
Silvicultorii români au reintrodus specia în România în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna locală. Treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.
Potrivit Romsilva, în prezent în Munții Țarcu există cea mai mare populație de zimbri liberi, peste 100 la număr. Cel puțin 50 de zimbri sunt și în Parcul Natural Vânători Neamț. Zimbrii fie se nasc în libertate, fie sunt eliberați în sălbăticie în cadrul unor programe întocmite de specialiști.